Mellemøstlige oksefrikadeller med kikærter

Gratineret fyldt hokkaido græskar

fyldt hokkaido græskarDenne opskrift på fyldt hokkaido græskar er endnu en skøn efterårsret, som er super nem at lave. Den er også god til stop-spild-af-mad, fordi du kan bruge rester fra dagen før. Det er en meget enkel og billig ret, og så er der altså noget hyggeligt ved at få serveret hele måltiden i en spiselig skål.

Retten består af en halvt hokkaido græskar fyldt med en rest kødsovs fra dagen før. Du kan også sagtens bruge andet fyld som fx Chili con carne eller måske dahl. Dette måltid af et fyldt hokkaido græskar bliver bagt i ovnen med en generøst lag af revet cheddar ost på toppen, som bliver sprødt, gyldent i kanten og smeltende i midten. Det er sådan en ret, der skal spises, mens det er mørkt udenfor, og du sidder indenfor med stearinlys og hyggesokker på. Så bliver det næsten ikke mere hyggeligt.

Find endnu flere opskrifter med græskar lige her.

fyldt hokkaido græskar

Gratineret fyld hokkaido græskar (til 2 personer)

  • 1 lille hokkaido græskar
  • cirka 3-4 store spsk kødsovs (eller lignende rest fyld) pr. halve græskar
  • revet cheddar ost

 

Så nemt er det: Start med at halvere hokkaido græskaret, skrab indmaden ud med en ske og skyl skrællen godt. Du kan evt. skære et lille stykke af bunden (den runde ende af græskarret) af, så det kan stå fladt på en bageplade med bagepapir. Fordel 3-4 store spsk kødsovs eller andet fyld i hvert halve græskar og bag dem i ovnen ved 180 grader i cirka 1 time. Efter 30 minutter drysser du en god håndfuld cheddar ost på toppen og lader dem bage videre. Stik evt græskarret med en nål eller lignende for at sikre dig, at græskarret er mørt. Du kan sagtens servere en salat til som tilbehør.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mellemøstlige oksefrikadeller med kikærter