Spinatsalat med grillost og langtidsbagte tomater

Dadelkugler med peanutbutter-overraskelse

IMG_4063Har du brug for inspiration til sundere fredagsslik? Ja så tror jeg lige, at denne opskrift er noget for dig (og mig). Jeg kan vist ikke rigtig lægge skjul på, at jeg virkelig godt kan lide dadelkugler (se bare forskellige versioner her, her, her eller her). Jeg har denne gang forsøgt mig med en ny variant med inspiration herfra

Det gode ved dadelkugler er, at de er virkelig nemme at lave, og så smager de af slik, selvom de kun indeholder lutter gode sager. Denne gang er selve dadelkuglerne lavet med kakao og kokosmel, og indeni gemmer der sig en overraskelse i form af crunchy peanutbutter, og nøj hvor smager det godt! Det kunne være, at jeg også skulle forsøge mig med nutella som overraskelse – det kan da umuligt blive dårligt vel? 😉

IMG_4066IMG_4068

Dadelkugler med peanutbutter-overrraskelse (16 stk.)

  • 60 g mandler
  • 15 bløde dadler
  • 1 nip salt
  • 1 stor spsk kakaopulver
  • 1 stor spsk kokosmel
  • ca. 1/3-1/2 tsk (crunchy) peanutbutter pr. kugle (min favorit er denne)

 

Så nemt er det: Start med at lave små kugler af peanutbutter, cirka 16 stk og frys dem ned i et par timer. Hvis dine dadler ikke er så bløde, kan du blødgøre dem lidt ved at lade dem trække i kogende vand i 10-20 minutter. Rist mandlerne i ovnen i 5 minutter ved 180 grader, lad dem køle lidt af og blend dem derefter i en foodprocessor (der må gerne stadig være bid, altså små stykker mandler). Fjern sten fra dadlerne og blend dem sammen med de hakkede mandler, salt, kokosmel og kakaopulver i foodprocessoren, til det bliver til en samlet masse.

Tag peanutbutter-kuglerne op af fryseren og tril dem hurtigt til helt runde kugler i din hånd. Tag cirka en god tsk dadelkugle-masse i hånd, tryk det lidt fladt og form den derefter rundt om peanutbutter-kuglen og rul den helt rund i hånden. Fortsæt med alle kuglerne og opbevar dem på køl.

IMG_4067

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinatsalat med grillost og langtidsbagte tomater