Salat med grillost og langtidsbagte tomater

Dadelkugler med peanutbutter

Dadelkugler med peanutbutterHar du brug for inspiration til sundere søde sager? Ja så tror jeg lige, at denne opskrift på dadelkugler med peanutbutter er noget for dig (og mig). Jeg kan vist ikke rigtig lægge skjul på, at jeg virkelig godt kan lide dadelkugler (se bare forskellige versioner her, her, her eller her). Og peanutbutter for den sags skyld. Jeg har denne gang forsøgt mig med en ny variant med inspiration herfra

Det gode ved dadelkugler er, at de er virkelig nemme at lave, og så smager de af slik, selvom de kun indeholder lutter gode sager. Denne gang er selve dadelkuglerne lavet med kakao og kokosmel, og indeni gemmer der sig en overraskelse i form af crunchy peanutbutter. Nøj hvor smager det godt! Det kunne være, at jeg også skulle forsøge mig med nutella som overraskelse. Det kan da umuligt blive dårligt vel? 😉

Find endnu flere snacks og sundere søde sager lige her.

Dadelkugler med peanutbutterDadelkugler med peanutbutter

Dadelkugler med peanutbutter-overrraskelse (16 stk.)

 • 60 g mandler
 • 15 bløde dadler
 • 1 nip salt
 • 1 stor spsk kakaopulver
 • 1 stor spsk kokosmel
 • ca. 1/3-1/2 tsk (crunchy) peanutbutter pr. kugle (min favorit er denne)

 

Så nemt er det: Start med at lave små kugler af peanutbutter, cirka 16 stk og frys dem ned i et par timer. Hvis dine dadler ikke er så bløde, kan du blødgøre dem lidt ved at lade dem trække i kogende vand i 10-20 minutter. Rist mandlerne i ovnen i 5 minutter ved 180 grader, lad dem køle lidt af og blend dem derefter i en foodprocessor. Der må gerne stadig være bid, altså små stykker mandler. Fjern sten fra dadlerne og blend dem sammen med de hakkede mandler, salt, kokosmel og kakaopulver i foodprocessoren, til det bliver til en samlet masse.

Tag peanutbutter-kuglerne op af fryseren og tril dem hurtigt til helt runde kugler i din hånd. Tag cirka en god teske dadelkugle-masse i hånd, tryk det lidt fladt og form den derefter rundt om peanutbutter-kuglen. Rul den helt rund i hånden. Fortsæt med alle kuglerne og opbevar dem på køl.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

4 kommentarer

 • Chokolade og peanutbutter er den bedste kombination i hele verden! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhhhm, hvor lækkert! Chokolade, dadler og peanut-butter kan kun være en skøn kombination! Det må helt sikkert prøves næste gang jeg bliver lækkersulten!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hej Maria, det er virkelig også en skøn kombination – det må du prøve 😉
   – Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med grillost og langtidsbagte tomater