Søndagskagen: "Den du ved nok"

Sund spinattærte med porrer og feta

IMG_3713Tærter er nok en af mine yndlings retter, jeg kan få til frokost. Tit er tærtedej fyldt med smør, hvilket jeg ikke er helt fan af, og derfor har jeg lavet denne sundere version helt uden smør, men til gengæld med skyr og en smule olie. Det gode ved tærter er, at de kan varieres alt efter, hvad du har i køleskabet, om det så er fisk, kylling, grøntsager eller ost, så kan næsten alt puttes i en frokosttærte.

Denne tærte er en vegetarisk version med porrer, frisk spinat og feta, og den er helt perfekt til madpakken eller til aftensmad med en salat som tilbehør.

IMG_3711IMG_3712

Spinattærte med porrer og feta

Dej: find nem opskrift og fremgangsmåde lige her

Fyld: 2 porrer
2 store håndfulde frisk spinet, skyllet
et godt stykke feta, fra blok
4 æg
1,5 dl creme fraiche 5 % eller skyr
0,5 dl mælk
salt og peber

Så nemt er det: 
Følg fremgangsmåde og opskrift her, til tærtebunden har været i ovnen i 10-12 minutter. Jeg bruger en silikone tærteform a la denne. Lav fyldet imens tærtebunden er i ovnen. Skyl porrerne godt og skær dem i skiver, skyl dem evt. igen for at fjerne al jord. Damp porrerne i 5-10 minutter under låg i en gryde ved svag varme med en smule vand, til de er møre. Pres overskydende vand fra i en si. Damp også spinaten under låg i en gryde med en smule vand, til det er faldet sammen og pres også overskydende vand fra i en si. Pisk æg, creme fraiche/skyr, mælk, salt og peber sammen i en skål. Skær feta i tern.

Kom dampet porrer og spinat på den let bagte tærtebund, fordel fetatern ovenpå og hæld æggemassen udover. Drys med salt og peber og bag tærten i ved 200 grader i 25-30 minutter.

IMG_3714

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Søndagskagen: "Den du ved nok"