Konkurrence: Vind 7500 kroner til Fakta

Sprød lakridsmarengsroulade med chokoladeganache og jordbær

IMG_3305Det er efterhånden et stykke tid siden, jeg lavede denne lækre sag, men jeg har bestemt ikke glemt den. Mine gæster var også ret begejstrede – der var nemlig en der tog portion nummer 4!, og det kan vel ikke helt være et dårligt tegn 😉 Opskriften er inspireret af en opskrift, jeg skulle teste for bladet Spis Bedre fra denne måned.

Som sagt var det virkelig en populær dessert. Den sprøde og seje marengsroulade med lakrids og stykker af mandler rullet sammen med den cremede og intense chokoladeganache og de friske jordbær passede bare rigtig godt sammen. Vær opmærksom på at ganachen skal laves aftenen før. Det er bestemt ikke sidste gang, at denne dessert er på menuen herhjemme.

IMG_3290

IMG_3299IMG_3302

Sprød lakridsmarengsroulade med ganache og jordbær
(til cirka 10 personer)

ganache: 100 g mørk chokolade
1 + 2 dl piskefløde

lakridsmarengsbund: 100 g mandler
6 æggehvider (200 g)
45 + 180 g sukker
100 g flormelis
1 stor tsk raw lakridspulver (gerne Johan Bülow)
evt 1 tsk lakridssirup (gerne Johan Bülow)
4 spsk majsstivelse

ca 200 g friske jordbær

Så nemt er det:
Aftenen før skal du lave chokoladeganachen ved først at hakke chokoladen. Opvarm 1 dl piskefløde til lige før kogepunktet og hæld det over chokoladen i en skål. Bland til chokoladen er smeltet og rør derefter de sidste 2 dl piskefløde i. Dæk skålen med plastfilm og stil i køleskabet til næste dag.

Næste dag skal du lave bunden ved først at hakke mandlerne. Pisk æggehviderne med 45 g sukker og pisk derefter de resterende 180 g i lidt ad gangen. Pisk til en fast marengsmasse. Sigt flormelis og majsstivelse i marengsen og rør forsigtigt det hele sammen med hakkede mandler, lakridspulver og evt sirup. Kom dejen på en sprøjtepose med en glat tyl og sprøjt det ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så den dækker omkring 30 x 40 cm. Bag den i ovnen i ca 20 minutter ved 175 grader. Lad den afkøle lidt og vend den derefter over på et nyt ark bagepapir, hvor den skal afkøle helt. Træk derefter bagepapiret af, som kagen er bagt på.

Pisk chokoladeganachen kort med en elpisker til den bliver cremet og smør den ud på den kolde marengsbund. Skyl jordbær og fjern stilken, skær dem i mindre stykker og fordel dem ud på marengsbunden (se 2. billede). Rul bunden sammen ved hjælp af bagepapiret. Pak rouladen ind i bagepapiret og stil den på køl i et par timer. Pynt med friske jordbær og server.

IMG_3310

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

5 kommentarer

  • Trine

    Kan man lave den dagen før?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annett Schjørring

    Hjælp, jeg står og skal til og i gang med at bage “sprød lakridsmarengsroulade med chokoladeganache og jordbær. I opskriften jeg kan ikke se, hvor mange grader bunden skal bages på. Er ikke vant til at bage, så jeg er lige ved at gå i panik.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Annette.
      Det har jeg da fuldstændig glemt at skrive… Den skal bages ved 175 grader!
      Jeg håber, at den bliver god 🙂
      Hilsen Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annette Schjørring

    Tak – det håber jeg også :0))

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konkurrence: Vind 7500 kroner til Fakta