Verdens bedste chunky banan granola (reminder)

Lækre rødbedeboller

IMG_3855Jeg ved ikke, hvorfor jeg aldrig har forsøgt mig med disse fine og lækre rødbedeboller før. De har en flot pink farve, som kan peppe selv en mørk og regnfuld efterårsdag som denne op. Ved at bruge groftrevne rødbeder får bollerne det fineste stribede mønster indeni.

Bollerne er fugtige, meget nemme at lave og har en mild smag af rødbede. De er koldhævede, lavet med lidt fuldkornsmel og fyld med knasende solsikkekerner. De er perfekte til madpakken, fx lavet som en sandwich med rucola og hjemmelavet hummus, soltørret tomatpesto eller basilikumspesto. Du kan sagtens lave en god portion, fryse dem ned og tage dem op aftenen før, du skal bruge dem til madpakken.

IMG_3853IMG_3852

Rødbedeboller
(ca 8 boller)

90 g fuldkornsmel
ca 200 g hvedemel
en lille håndfuld havregryn
1 tsk salt
3/4 dl solsikkekerner
100 g groft revne rødbeder
1,5 dl lunkent vand
13 g gær
1 dl A38

Så nemt er det: 
Start med at blande de tørre ingredienser: hvedemel, fuldkornsmel, havregryn, salt og solsikkekerner sammen. Oplæs gæren i det lunkne vand i en anden skål og bland herefter A38 og groft revne rødbeder i vandet. Rør de tørre ingredienser i lidt ad gangen (jeg brugte en røremaskine, men du kan også gøre det med hænderne). Ælt godt, gerne i nogle minutter, til dejen er rørt godt sammen. Det skal være en smule klistret. Dæk skålen med et fugtigt klæde og kom skålen i køleskabet natten over.

Brug en træske til at sætte klatter af dej på en bageplade med bagepapir, og lad bollerne efterhæve i 30 minutter. Bag bollerne ved 215 grader varmluft i ca 15 minutter.

IMG_3861

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste chunky banan granola (reminder)