Sprød havregryn og mandel-paneret torsk med ærtepuré

Hytteost gratineret kylling med pinjekerner på æblebund

IMG_3828Jeg blev virkelig overrasket over denne ret. Udseende er ikke det store, primært fordi det var blevet godt og grundigt mørkt udenfor (og jeg var virkelig sulten 😉 ), så det blev ikke det bedste billede. Men til gengæld smagte det virkelig godt!

Et saftigt stykke kyllingebryst gratineret med hytteost blandet med sprøde pinjekerner, citronskal og frisk basilikum ovenpå en bund af skønne efterårsæbler serveret med fuldkornsspaghetti med mere af den gode hytteostblanding. Opskriften er med inspiration herfra. Det er en skøn efterårsret med mild smag af basilikum og citron, og så er den både sund og meget nem at lave.

Hytteost grantineret kylling på æblebund (til 4 personer)

  • 2 syrlige æbler
  • 50 g pinjekerner
  • 400 g hytteost
  • 1 håndfuld frisk basilikum, groft hakket
  • skal fra 1 øko citron
  • 4 kyllingebryst
  • 1 spsk olivenolie
  • ca 350 g fuldkornsspaghetti

 

Så nemt er det: Start med at brune kyllingebrysterne 1 minut på hver side på en varm pande med olivenolie. Brug en udstikker til at stikke kernehuset ud af æblerne og skær dem derefter i tynde skiver. Bland hytteost, citronskal, hakket basilikum, salt og peber i en skål.

Placer æbleskiverne i 4 flade bunker i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir. Kom de brunede kyllingebryster på midten af hver deres bunke. Fordel halvdelen af hytteostblandingen oven på kyllingebrysterne og gem resten til pastaen. Gratiner kyllingebrysterne i ovnen ved 230 grader varmluft i ca 15 minutter (det kan dog godt være, at du skal skrue lidt ned undervejs, hvis æblerne bliver for mørke). Kog imens pastaen al dente og server sammen med den gratinerede kylling på æblebund med resten af hytteostblandingen til + ekstra citronsaft.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Sprød havregryn og mandel-paneret torsk med ærtepuré