Chili con carne med 3 x chili, 2 x bønner og mørk chokolade

Favorit dadelkugler med lakrids

dadelkugler med lakridsJeg kan simpelthen ikke komme mig over, hvor lækre dadelkugler er! Det er som om, at jeg hver gang bliver overrasket over, hvor nemme de er at lave, og hvor godt de faktisk smager. Der er hverken sukker, smør, olie eller gluten i og alligevel smager de syndige som slik. jeg har dog fundet mig en ny favorit version – dadelkugler med lakrids. Perfekte til lækkersulten om eftermiddagen eller aftenen til en kop the.

Jeg har efterhånden lavet dem nogle gange, bl.a. med nutella og ristede nødder eller mørk chokolade og kokos eller appelsin, peanutbutter og mørk chokolade – og de smager alle fantastisk godt! Denne gang har jeg lavet dem med lidt kakao og lakridspulver. Hvis du ikke har lavet dadelkugler endnu, eller hvis du har brug for en sundere snack, så kan jeg kun anbefale dig at lave disse 😀

Find endnu flere opskrifter på snacks og sundere søde sager lige her.

dadelkugler med lakrids

Dadelkugler med lakrids (til ca 16 kugler)

80 g mandler
15 bløde dadler
1 stor spsk kakaopulver
1/2 tsk lakridspulver (fx Johan Bülow) – kan udelades
1 tsk lakridssirup (fx Johan Bülow)
1 nip salt

Så nemt er det: 
Start med at riste mandlerne i ovnen i 5 minutter ved 180 grader og lad dem køle lidt af. Blend dem herefter i en foodprocessor/minihakker så noget er fint og andet lidt groft, jeg kan godt lide, at man stadig kan bide i bittesmå stykker af mandler. Kom de bløde dadler ned til mandlerne sammen med resten af ingredienserne. Hvis dine dadler ikke er så bløde, kan du overhælde dem med kogende vand og lad dem trække i 5-10 minutter. Blend det hele godt sammen og tril til små kugler.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

14 kommentarer

 • Åh, dadelkugler er bare det bedste! Næste gang skal der helt sikkert lakrids i mine 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Det er bare så lækkert Anna! Det må du gøre 😉
   – Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hvor køber du lakridspulver og lakridssirup henne? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hej Louise,
   jeg har købt mit i en specialforretning i Roskilde. Jeg mener, at du kan få det i de fleste specialforretninger, bl.a. hvor de også har chokolade, vin osv. Håber du finder det 🙂
   – Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh hvor ser de skønne ud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Tak Stinna!
   Det er bare den bedste form for “sund slik” 😉
   – Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Behøver man sirup eller kan man nøjes mer mere pulver?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hej Stine. Du kan sagtens nøjes med lakridspulver!
   Du kan bare smage dig frem, efter hvor meget lakridssmag du kan lide 🙂
   – Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inge Andersen

  Jeg har lige lavet dem, og de er bare SÅ lækre. I halvdelen kom jeg 1 spsk rom og overtrak dem med chokolade, det var også godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hej Inge,
   det lyder virkelig også lækkert! Jeg er glad for, at du kunne lide dem 🙂
   – Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Hej Anna. Ved du, hvor længe de kan holde sig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej Tanja.
   De kan i hvert fald holde sig en uges tid på køl.
   Men herhjemme holder de nu ikke så længe 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kate andersen

  Hmm glæder mig til lave dem nu, men du skriver oppe over opskriften at du har denne gang lavet dem med bla kokos.
  Men der er ikke kokos i den opskrift du har lagt ud.
  Så nu blir jeg i tvivl om det er en forglemmelse i opskriften?.
  Tak for en lækker opskrift som jeg glæder mig til lave nu.
  Mvh kate

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej Kate. Det tror jeg simpelthen er en fejl – ingen kokos denne gang.
   Men du kan sagtens komme lidt kokos i, hvis du kan lide det. Det vil ikke gøre dem dårligere 😉
   Jeg håber, at du kan lide dem!
   Og tak. Jeg retter til 🙂
   Kh Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chili con carne med 3 x chili, 2 x bønner og mørk chokolade