Favorit dadelkugler med lakrids

Belugalinse-salat med ovnbagt hokkaido græskar og gedeost

IMG_3876En af mine favorit-spise her på denne årstid er hokkaido græskar. Jeg kan nærmest spise det til alt og har muligvis nu fundet en ny favoritkombination med denne søde, efterårs-ingrediens. Hokkaido er fx godt i supper, hvilket jeg snart må prøve at lave, som hokkaido-fritter eller i hokkaido-lasagne med spinat, ærter og ost.

Nu har jeg smidt dem i en skøn salat, hvor hokkaidoternene er bagt i ovnen, og derefter sammensat med en skøn kombination af proteinrige belugalinser, frisk spinat, persille og en lækker, cremet gedeost (du kan også bruge feta). Salaten er perfekt til madpakken eller som sund frokost eller aftensmad.

IMG_3883IMG_3880

Belugalinse-salat med ovnbagt hokkaido og gedeost
(til en person)

60 g belugalinser
200 g hokkaido græskar
1 lille håndfuld frisk spinat
1 spsk frisk persille
citronsaft
gedeost (som kan smuldres, ikke en der er blød indeni med skal udenpå – alternativt feta)
salt og peber og olivenolie

Så nemt er det: 
Start med at fjerne kerner fra 200 g hokkaido græskar og skær det derefter i små mundrette tern. Kom dem på en bageplade med bagepapir, vend dem med 1/2 spsk olivenolie og bag dem i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter.

Kog imens belugalinser efter anvisning på pakken. Du skal koge dem under låg i ca 20 minutter, gerne i 2-2,5 dl vand tilsat bouillonterning (dette giver lidt mere smag, men behøves ikke). Hak persille fint. Hæld eventuelt overskydende vand fra linserne og bland med det samme med den hakkede persille og lidt citronsaft. Lad det afkøle en smule før du vender linserne med hokkaidotern, frisk spinat, salt og peber. Smuldr lidt gedeost udover.

IMG_3882

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Favorit dadelkugler med lakrids