Sund brombær/banan-is på 3 minutter

Thai inspireret kylling i karry med frisk spinat og æbler

IMG_3660Kylling i karry, kylling i kokosmælk – hvad kalder man det? Uanset hvad så er det en af mine livretter! Kombinationen af den milde smag af karry sammen med den cremede kokosmælk og et lille spark fra ingefær – mums! 😉

Jeg har tilføjet godt med frisk spinat og sprøde æbletern. Det er en skøn ret, der fungerer hele året rundt. Du kan også sagtens tilføje andre grønsager som sukkerærter, rød peber eller hvad du nu har i køleskabet. Du kan også sagtens lave en vegetarisk version med græskar eller kikærter.

Denne skønne ret er lavet i samarbejde med mine to søde veninder L & K

IMG_3664IMG_3663

Kylling i karry med frisk spinat og æbler
(til 3-4 personer)

2 løg
1 fed hvidløg
1 godt stykke ingefær
2,5 spsk karry
3 kyllingebryster, skåret i mundrette stykker
4 dl hønsebouillon (jeg blandede kogende vand med bouillonterning)
1 dåse kokosmælk 
250 g frisk spinat
1 æble
salt + peber
saft fra 1/2 lime
olivenolie
evt lidt jævner

server med ris og frisk persille

Så nemt er det: 
Start med at skrælle de 2 løg og skære dem i tern. Pil hvidløget, skær skræl af ingefær og hak begge dele fint. Varm 1 spsk olivenolie i en gryde på middel-høj varme og kom karry på. Rør lidt rundt, så det “ristes” lidt. Kom de hakkede løg, hvidløg og ingefær ned i gryden og rør rundt. Kom også kyllingestykkerne i gryden og sørg for, at kyllingen får lidt farve på alle sider. Tilsæt hønsebouillon, kokosmælk og lidt salt og peber. Lad det simre under låg i min. 15 minutter – det er her, hvor du kan jævne sovsen lidt (jeg vil anbefale dig at gøre det, så sovsen ikke bliver for tynd).

Skyl imens den friske spinat og damp det i en gryde ved lav varme under låg med en lille smule vand, til spinaten falder sammen. Kom spinaten op i en si og pres væden ud af.

Skær æblet i tern og kom det op i gryden sammen med spinat og limesaft. Lad det koge hurtigt op og server så med ris, frisk persille og eventuelt lidt flere friske æbletern.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

1 kommentar

  • Lars

    Lyder så let og lækket at jeg bliver nødt til at lave den i aften. Takker!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund brombær/banan-is på 3 minutter