Thai inspireret kylling i karry med frisk spinat og æbler

Kylling i karry, kylling i kokosmælk – hvad kalder man det? Uanset hvad sÃ¥ er det en af mine livretter! Kombinationen af den milde smag af karry sammen med den cremede kokosmælk og et lille spark fra ingefær – mums! 😉
Jeg har tilføjet godt med frisk spinat og sprøde æbletern. Det er en skøn ret, der fungerer hele året rundt. Du kan også sagtens tilføje andre grønsager som sukkerærter, rød peber eller hvad du nu har i køleskabet. Du kan også sagtens lave en vegetarisk version med græskar eller kikærter.
Denne skønne ret er lavet i samarbejde med mine to søde veninder L & K
Kylling i karry med frisk spinat og æbler
(til 3-4 personer)
2 løg
1 fed hvidløg
1 godt stykke ingefær
2,5 spsk karry
3 kyllingebryster, skåret i mundrette stykker
4 dl hønsebouillon (jeg blandede kogende vand med bouillonterning)
1 dÃ¥se kokosmælkÂ
250 g frisk spinat
1 æble
salt + peber
saft fra 1/2 lime
olivenolie
evt lidt jævner
server med ris og frisk persille
SÃ¥ nemt er det:Â
Start med at skrælle de 2 løg og skære dem i tern. Pil hvidløget, skær skræl af ingefær og hak begge dele fint. Varm 1 spsk olivenolie i en gryde pÃ¥ middel-høj varme og kom karry pÃ¥. Rør lidt rundt, sÃ¥ det “ristes” lidt. Kom de hakkede løg, hvidløg og ingefær ned i gryden og rør rundt. Kom ogsÃ¥ kyllingestykkerne i gryden og sørg for, at kyllingen fÃ¥r lidt farve pÃ¥ alle sider. Tilsæt hønsebouillon, kokosmælk og lidt salt og peber. Lad det simre under lÃ¥g i min. 15 minutter – det er her, hvor du kan jævne sovsen lidt (jeg vil anbefale dig at gøre det, sÃ¥ sovsen ikke bliver for tynd).
Skyl imens den friske spinat og damp det i en gryde ved lav varme under låg med en lille smule vand, til spinaten falder sammen. Kom spinaten op i en si og pres væden ud af.
Skær æblet i tern og kom det op i gryden sammen med spinat og limesaft. Lad det koge hurtigt op og server så med ris, frisk persille og eventuelt lidt flere friske æbletern.

Lyder så let og lækket at jeg bliver nødt til at lave den i aften. Takker!