Quinoasalat med feta, granatæble, avocado og mandler

Sunde frugtruller med æble og kanel

Frugtruller med æble og kanelDet ville måske være at gå lidt langt, hvis jeg kaldte disse for sunde vingummier. Men konsistensen er dog ikke helt anderledes. Disse frugtruller er helt uden sukker og konserveringsmidler – kun lavet af naturlige ingredienser. Hvis du forventer en sød vingummi, så vil du helt klart blive skuffet. Men hvis du derimod har lyst til noget sundt syrligt slik, vil du nok blive positivt overrasket. Frugtrullerne skal godt nok have noget tid i ovnen, men de tager ikke mere end 15 minutter at forberede.

Jeg har brugt æbler fra haven, sødet med et par dadler og krydret med kanel. Det er meningen, at rullerne skal være lidt syrlige, men hvis du er til en sødere version, kan du søde mosen med lidt honning eller lignende. I stedet for æbler kan du sagtens bruge andre frugter som blommer, bær eller pærer og smagsgivere som lakridspulver eller vanilje. Kun fantasien sætter grænser – jeg overvejer ihvertfald at prøve en hindbær/lakrids eller blomme/vanilje version!

Find endnu flere opskrifter på snacks og sundere søde sager lige her.

Frugtruller med æble og kanelFrugtruller med æble og kanel

Frugtruller med æble og kanel (cirka 16 ruller)

  • 4 store syrlige æbler
  • 1 hel kanelstang
  • 4 bløde dadler
  • en lille smule vand, ca 1/3 dl
  • stødt kanel

Så nemt er det: Start med at skære æbler i tern. Du kan godt fjerne skrællen, men jeg synes ikke, at det behøves (der sidder mange vitaminer i skrællen). Fjern stenene fra dadlerne. Kom æbletern i en gryde sammen med vand, kanelstang og dadler, og lad det koge til æblerne er møre. Blend det til mos med en stavblender. Der må ikke være nogen klumper.

Bred mosen meget tyndt ud på en bageplade med bagepapir. Drys med kanel og bag ved 65 grader (varmluft) i cirka 6 timer til overfladen er tør og fast. Kan du ikke let fjerne det fra bagepapiret, så er det ikke færdigt. Lad det køle helt af og brug så en saks til at klippe det til strimler. Rul strimlerne sammen til ruller og bind evt. et bånd om. Opbevar dem i en lufttæt beholder.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

12 kommentarer

  • Johanne

    Dem skal jeg helt sikkert prøve at lave! Jeg lavede en hindbær/lakridsversion i sommers, som også blev rigtig lækre, så æble/kanel er helt klart et must try! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej Johanne,
      det er også bare en skøn kombination! Jeg må også prøve den med lakrids/hindbær 😉
      – Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder så lækkert, det må helt sikkert prøves af en dag 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Tak Sabrina, det er virkelig en god snack/sund sød sag 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ih, jeg skal altså snart prøve de dér frugtruller! Har haft dem på min to-try liste længe, og nu får jeg bare endnu mere lyst til at prøve 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Det bliver du nødt til Louise! – det er faktisk ret nemt og så er det en super sund snack 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kæft du er sej med alt den inspiration! Jeg er 17 år og kan ikke tilnærmelsesvis så meget, som du kan i et køkken. FEDT, hvor du god altså!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hvor er du sød Camilla!
      Det er jeg helt vildt glad for at høre 😀
      kh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marlene bøgh

    Har lavet dem med kiwi, jordbær og blåbær tilsat en spiseske honning. Meget friske

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Det lyder lækkert Marlene. Ja de er nemlig en form form lidt syrlig, sundt slik 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne

    Jamen så fandt jeg da lige ud af hvad vi skal have med til afslutning i børnehaven

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Ih det lyder som en god ide Marianne! Jeg håber, at alle bliver vilde med det 🙂
      Kram Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Quinoasalat med feta, granatæble, avocado og mandler