Lakridsgrød med tørrede tranebær og mandler

Sprøde Veggie-bøffer med feta

IMG_3672Jeg er stor fan af vegetariske retter, ikke fordi jeg ikke spiser kød, men fordi det er dejligt med lidt afveksling. Jeg prøver derfor ofte at lave nogle alternativer, og dette er en af dem. De er super sunde og meget nemme at lave. Hvis du har andre grønsager eller krydderurter i dit køleskab, kan du sagtens fylde dem i.

Veggie-bøfferne er her fyldt med masser af forskellige grønsager som squash, agurk, gulerødder og løg, og så har jeg også tilføjet lidt cremet feta. De kan fx spises som alternativ til hakkebøf i en burger/sandwich, måske med hummus og sprøde salatblade, eller som tilbehør til noget kød eller fisk.

Brug for inspiration til andre vegetariske retter? 

Fantastisk falafer
Hokkaido-lasagne med spinat, ærter og ost
Sommerpasta med safran og frisk ærter
Speltotto med edamamebønner
Sprøde veggie-deller med chunky tomatchutney

IMG_3669IMG_3673

Sprøde Veggie-bøffer med feta
(til ca. 8 bøffer)

1 squash
1 agurk
3 store gulerødder
1 rødløg
1 hvidløg
et stort stykke feta (ca.2 x 4 x 4 cm)
1 stort æg
1 spsk rosmarin (tørret eller frisk)
olivenolie
salt og peber

Så nemt er det: 
Start med at rive squash og agurk groft og pres væden ud af med hænderne. Skræl og riv gulerødderne. Skræl også løg og hvidløg og hak begge dele fint. Bland grønsagerne sammen med ægget, 1 spsk salt, rosmarin og peber (hvis rosmarinen er frisk, skal du hakke det fint). Smuldr feta ned til grønsagerne og bland godt. Varm en pande ved mellemhøj varme. Form 8 bøffer ved at trykke dem godt sammen, der kan løbe lidt overskydende væske ud. Steg bøfferne på en pande med et par spsk olivenolie af 2 omgange. De skal have ca 3-4 minutter på hver side – sørg for at vende dem forsigtigt.

IMG_3671

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lakridsgrød med tørrede tranebær og mandler