Fantastisk Fishpie

Smuk Quinoasalat med granatæble, avocado, feta og mandler

IMG_3642Før jeg lavede denne salat, havde jeg aldrig smagt quinoa før – men nu er jeg blevet ret vild med det. Quinoa er et godt alternativ til ris, bulgur, perlespelt eller lignende og er meget sundt: har et højt indhold af protein, masser af vitaminer, jern, kalk og så er det glutenfrit.

Her er quinoaen i samspil med sprøde granatæblekerner, cremet avocado, saltet feta og ristede mandler. Salaten er god til både kød, kylling og fisk og også et hit i madpakken! 😉

IMG_3634IMG_3643

Smuk quinoasalat med granatæble, feta, avocado og mandler
(tilbehør til 4-5 personer)

ca 3 dl quinoa
en lille håndfuld mandler
1 avocado
feta (fra blok, så man selv kan skære)
1 granatæble
saft fra 1 lime

Så nemt er det: 
Start med at komme quinoa i en si og skylle det grundigt med vand. Kog dem så efter anvisning på pakken, og lad det derefter afkøle lidt.

Rist imens mandlerne på en pande eller i ovnen, lad dem afkøle og hak dem groft. Flæk avocadoen, skrab ‘kødet’ ud med en ske og skær det i tern. Skær også et godt stykke feta i tern. Rul granatæblet hen ad bordet ved at trykke med din hånd (dette løsner kernerne indeni). Halver den, bank kernerne ud med en træske og fjern det hvide, hvis det skulle komme med (gør evt dette i en plastikpose, så det ikke sprøjter ud over det hele). Gem saften.

Bland quinoa med feta- og avocadotern, granatæblekerner, salt, peber, hakkede mandler, saft fra lime og evt overskydende saft fra granatæblet.

IMG_3641

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Fantastisk Fishpie