Chokoladekage med kaffe, hindbær og chokoladeganache

Fantastisk Fishpie

IMG_3586Fisk pie er en rigtig “hygge-hjemme-ret”, der er blevet spist mange gange herhjemme, og jeg er ret vild med den! Det er en traditionel britisk ret, og denne er inspireret af en af Jamie Olivers lækre opskrifter.

Det er en rigtig god, anderledes og sund måde at få fisk på sammen med en masse lækre grønsager som spinat og gulerødder, æg og så toppet med et låg af kartoffelmos, som bliver en anelse sprødt (man kan også drysse med revet ost, hvis man er til det 😉 )  – en lækker form for comfort food!

IMG_3573IMG_3587IMG_3601

Fantastisk Fishpie
(til 4-5 personer)

5 store bagekartofler
4 mellemstore gulerødder
1 stort løg
250 g frisk spinat (gerne mere)
2 kogte æg (kan udelades, jeg synes dog, at de er dog ret gode i)
saft fra 1 citron
2 dl piskefløde
1 dl mælk
1 tsk dijonsennep
500 g hvid fisk (fx torsk, kuller, lyssej)
olivenolie
muskatnød
1 spsk smør + 3/4 dl lun mælk
salt og peber

Så nemt er det: 
Start med at skrælle kartoflerne, skære dem i små tern og derefter koge dem i gryde til de er møre. Skyl imens spinaten og damp det i en gryde med en lille smule vand, til det er faldet helt sammen. Pres derefter al væden ud af i en si eller lignende. Hæld vandet fra kartoflerne, og skær æggene i kvarte.

Skræl gulerødder, pil løget og skær begge dele i små tern. Sautér både løg og gulerødder i 1 spsk olivenolie i en gryde ved middel-høj varme i et par minutter, skru derefter lidt ned, tilsæt mælk og fløde og bring det i kog, imens du rører, så det ikke brænder på. Tag gryden af varmen og tilsæt citronsaft, sennep og evt. salt og peber.

Mos kartoflerne til mos sammen med 1 spsk smør, ca 3/4 dl lun mælk, fintrevet muskatnød, salt og peber. Smag evt. til med ekstra muskatnød. Fordel fisken i et ovnfast fad, kom den dampede spinat ovenpå, derefter de kvarte æg, så gulerodsblandingen og fordel til sidst kartoffelmos over det hele som et låg. Drys evt. med revet ost og bag i ovnen i 30-35 minutter ved 200 grader til overfladen er let gylden.

IMG_3599

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

10 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladekage med kaffe, hindbær og chokoladeganache