Grillet nektarin-salat med blåbær, feta og valnødder

Chokoladekage med kaffe, hindbær og chokoladeganache

IMG_2829Jeg var for nyligt med i smagspanelet i madbladet ‘Spis bedre’, hvor jeg blandt andet testede en opskrift, der mindede om denne – jeg legede dog lidt med opskriften og ændrede lidt flere steder, så den blev helt, som jeg bedst kunne lide den 😉

Kagen er svampet, fyldt med friske hindbær, har en mild smag af kaffe og dækket med en lækker chokoladeganache. Kagen er faktisk bedst efter en nat på køl, serveret med en kugle is. Så hvis du har brug for inspiration til weekendens kage, så er dette hermed et godt bud.

IMG_2831IMG_2826

Chokoladekage med kaffe, hindbær og ganache
(til ca 8 personer)

 • kage: 150 g smør
  1,3 dl flydende, stærk kaffe
  30 g kakao
 • 180 g mel
  200 g sukker
  1 tsk natron
  1,3 æg (ja, det er et lidt underligt mål)
  2 store spsk cremefraiche
  1 håndfuld friske hindbær
 • ganache: 70 g chokolade, hakket
  1 tsk sukker
  1 tsk sirup
  1 spsk mælk
  1 spsk fløde

Så nemt er det: 
Start med at smelte smør med kaffe og kakao i en gryde, lad det køle af. Bland mel, sukker og natron i en skål. Pisk smørblandingen med æg og cremefraiche og rør melblandingen i. Vend forsigtigt de friske hindbær i dejen og hæld dejen op i en aflang, smurt form (28 cm). Bag kagen ved 175 grader i cirka 1 time og 5 minutter. Lad kagen afkøle i 15 minutter, før du vender den forsigtigt ud på et fad.

Lav nu chokoladeganachen ved at smelte alle ingredienserne i en skål over vandbad. Rør det godt sammen med en ske og hæld det over den afkølede kage. Opbevar kagen på køl indtil den skal spises, server evt. med en kugle is.

IMG_2834

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

 • Stina

  Hvor meget mel skal der i???

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hov ups Stina, det har jeg da helt glemt at skrive – tak, det er nu rettet!
   – Håber at du kan lide kagen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Grillet nektarin-salat med blåbær, feta og valnødder