Inspiration til Sommermad

Fiskefrikadeller med nem hjemmelavet remoulade og ovnkartofler

Fiskefrikadeller med ovnbagte kartoffelfritter og hjemmerørt remoulade photo IMG_1008_zpswmrh7b02.jpg

Fiskefrikadeller med ovnkartofler og hjemmerørt remoulade. Det her er virkelig en af mine yndlings aftensmadsretter, når det skal være snasket, lækkert og sundt samtidigt med, at det skal føles lidt junk food-agtigt. Altså jeg er vild med deller i alle slags afskygninger, og ovnbagte kartofler som fritter går man bare aldrig galt i byen, hvis du spørger mig. Og så en hurtig, hjemmerørt remo oven i, så er jeg (og min mave) altså ret glad og tilfreds 😀

Fiskefrikadellefarsen er rimelig simpel men med et spicy twist af chili og forårsløg, og så er de stegt sprøde på panden. Kartoflerne tager 10 minutter at forberede, og så skal de bare hygge sig i ovnen, til de er sprøde. Den hjemmerørte remoulade tager kun 2 minutter at røre sammen, så det er faktisk ikke en specielt avanceret eller tidskrævende omgang aftensmad.

Jeg har i lang tid haft lyst til at lave denne ret, sådan helt fra bunden, men blev måske lidt skræmt, fordi jeg troede, at det ville tage lang tid, især med hjemmelavet remoulade. Men selve remouladen er meget nem og kan røres sammen på blot 2 minutter, fritterne tager 10 minutter af forberede, hvorefter de skal ind i ovnen og så skal du bare lave dejen til fiskedellerne imens og stege dem. Alt i alt et nemt og sundt måltid der kan spises hele året rundt.

Læs også: version 2.0 her

Fiskefrikadeller med ovnbagte kartoffelfritter og hjemmerørt remoulade photo IMG_1011_zpsxalwtuoa.jpg

IMG_3249

Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade og ovnfritter
(til 3 personer)

3 store bagekartofler
et par spsk olivenolie
frisk rosmarin

500 g kuller eller torsk
1 spsk salt
1 æg
1 chili
4 små forårsløg
1 øko citron
2 store spsk mel
1/2 dl piskefløde
1/2 dl mælk
smør og olivenolie til stegning

2 spsk creme fraiche
2 spsk picklesmix/remoulade pure (alternativt kan du selv sylte grønsagerne og komme dem i)
1 tsk karry
1 spsk kapers

SÅ nemt er det: 
Start med at skrælle bagekartoflerne og skære dem i grove, aflange stykker. Kom dem i en stor skål, hæld kogende vand over og lad dem stå i 10 minutter. Hæld det varme vand fra og tør fritterne med et viskestykke. Vend dem med olivenolie og frisk rosmarin. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i 1 time ved 200 grader, vend halvvejs.

Lav fiskefarsen: blend fisk i en foodprocessor med salt. Blend derefter ægget i. Halver chilien, skrab kernerne ud og hak den fint. Skær enderne fra forårsløgene og hak dem (den grønne del af forårsløgene skal hakkes groft, den hvide del fint). Kom hakket chili, forårsløg, skal fra citronen, peber og mel ned i foodprocessoren og blend det sammen, tilsæt også piskefløde og mælk og blend. Lad farsen hvile i 20 minutter.

Lav imens remouladen. Hak kaper groft og rør dem sammen med creme fraiche, pickles og karry.

Opvarm en pande ved middel-høj varme. Smelt 1 stor spsk smør og 2 spsk olie. Form deller med en ske og din hånd, dyp evt. skeen i lunkent vand mellem hver delle. Steg fiskedeller cirka 3-4 minutter på hver side – de skal være gyldenbrune og sprøde.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

 • Hej Anna

  Det ser skisme lækkert ud!
  Og du har ret, remoulade er så hurtigt, nemt og lækkert at lave.
  Jeg har dog aldrig brugt karry, men derimod den mere smagneutrale gurkemeje.
  Blot et lille tip, hvis du en dag vil eksperimentere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hej Jacob,
   Mange tak! Det er virkelig også en favorit.
   Tak for tippet – jeg må lige prøve med gurkemeje næste gang 😉
   – Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Inspiration til Sommermad