Lady og Vagabonden

Sarah Bernhardt med et twist af Appelsin

IMG_3614Jeg er KÆMPE fan af Sarah Bernhardt kager! Kombinationen af en sprød, hjemmelavet makronbund toppet med en lækker, fløjsblød chokoladetrøffel overtrukket med et lag af mørk chokolade – GUF!

Jeg er helt vild med appelsin, og derfor har jeg tilsat lidt appelsinskal i chokoladetrøffel-massen, men hvis du ikke er til appelsin, kan du sagtens undlade det. Som et eventuelt alternativ kan jeg sagtens forestille mig, at hakkede nødder, lakridspulver eller frysetørrede bær også kunne fungere som et rigtig fint twist.

Du kan sagtens lave kagerne op til et par dage før, de bliver faktisk kun bedre af at stå på køl.

IMG_3615

IMG_3611

Sarah Bernhardt med appelsin
(15 stk)

Makroner: 
0,75 dl sukker
1 æggehvide
135 g marcipan

Chokoladetrøffel:
1,75 dl piskefløde
80 g mørk chokolade, hakket
skal fra 1 øko appelsin

80 g mørk chokolade til overtræk

Så nemt er det: 
Du skal starte med at lave chokoladetrøffel-massen. Opvarm fløde i en gryde til lige før kogepunkter, hæld den over de 80 g hakket mørk chokolade og bland til chokoladen er smeltet. Rør derefter fintrevet skal fra appelsinen i. Kom film over og kom det i køleskabet i mindst 4 timer.

Lav imens makronerne: Pisk sukker og æg i en skål til det er luftigt, cirka et par minutter. Riv marcipanen og pisk det godt sammen med æg og sukker. Kom massen i en sprøjtepose og kom posen på køl i 15 minutter. Sprøjt derefter 15 flade makroner ud på en bageplade med bagepapir – du kan evt. glatte overfladerne forsigtigt ud med en finger, dyppet i lidt vand. Lad makroner stå og ‘tørre’ i 20 minutter på køkkenbordet og bag dem derefter i cirka 18 minutter ved 170 grader, lad dem køle lidt af og kom dem så over på en bagerist til yderligere afkøling.

Når chokoladetrøffel-massen har været i køleskabet i mindst 4 timer, skal du tage den ud og piske den let. Smør den så på de helt afkølede makroner, så det danner små toppe. Kom kagerne på køl.

Hak imens den mørke chokolade og smelt det i en lille skål over vandbad. Dyp hurtigt de kolde makroner med chokoladetrøffel i den smeltede chokolade. Opbevar kagerne på køl i en lufttæt beholder.

IMG_3609IMG_3616

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lady og Vagabonden