Sarah Bernhardt med appelsin

Banan granola med mandler og tranebær

Jeg har fået mig en ny favorit! Det er denne chunky banan granola / mysli, og jeg har allerede lavet den 3 gange på 2 uger og glæder mig hver morgen til at få morgenmad, når jeg ved, at den står i skabet og venter på mig. Det bedste ved at lave sin egen granola, i forhold til det du kan købe, er at man helt selv kan bestemme, hvad der skal i. Bananen i denne granola giver en naturlig sødme og gør, at granolaen samler sig i nogle karamelliserede, chunky cookie-agtige klumper. Og så er det oven i købet sundt, utrolig nemt og kun tilsat en smule naturlig sukker (honning).

Jeg har også tilsat grofthakkede mandler, græskarkerner og tørrede tranebær, som passer rigtig godt sammen med resten af granolaen, fordi de giver en god syrlig-sødme. Jeg har også forsøgt mig med tørrede dadler og abrikoser, og det kan også klart anbefales. Hvis du er mere til rosiner, hasselnødder, kokosflager, solsikkekerner eller helt vil være fri, kan du også sagtens gøre det. Note: jeg har efterfølgende lavet denne granola mere end 30 gange. En sikker vinder.

Find flere opskrifter på mysli / granola lige her.

Banan granola med mandler og tranebærBanan granola med mandler og tranebær

Banan granola med mandler og tranebær

 • 300 g havregryn, gerne grovvalsede
 • 1 håndfuld mandler
 • 1 lille håndfuld græskarkerner
 • 1 lille drys salt
 • 2 modne bananer
 • 3 spsk kokosolie, flydende
 • 3 spsk acaciehonning
 • 1 håndfuld tørrede tranebær

Så nemt er det:
Start med at mose de 2 bananer og bland det så med flydende kokosolie og acaciehonning (tip: hvis din kokosolie har stået i køleskabet og er blevet hård, kan du smelte det lidt i mikrobølgeovnen). Hak mandlerne meget groft og bland dem i en anden skål sammen med havregryn, græskarkerner og salt. Brug hænderne til at blande indholdet i de 2 skåle godt sammen. Fordel det derefter på en bageplade med bagepapir. Bag granolaen ved 200 grader i 15 minutter, og skru så ned på 160 grader og giv det 10 minutter mere. Vend og ‘hak’ lidt i det hvert 10. minut, og pas på det ikke bliver brændt i kanten.

Lad granolaen køle helt af og vend så tørrede tranebær i og kom det i en lufttæt beholder.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

6 kommentarer

 • Lise B

  Nu har jeg lavet den her måake 10 gange, så synes lige jeg vil sige tak for opskriften! Idag er den med hel boghvede, vanilje og mandler god søndag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Tusind tak Lise, det er jeg glad for at høre – her bliver den også lavet næsten hver weekend 😉
   Det lyder godt nok også som en lækker kombi!
   God søndag til dig også.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Den hidtil bedste granola opskrift jeg har kastet mig ud i! De chunky stykker er vildt vanedannende 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Haha jeg er helt enig! Det er nærmest en ting, man kan gå og snakke af 😉
   Hvor er det dejlig at høre 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kheirieh

  Tusind tak Anne, det er meget nemt at lave og det smager rigtig godt😍😋😋

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Det er bare så dejligt at høre! Det er også min favorit topping til yoghurt 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sarah Bernhardt med appelsin