DIY Tørret Mango

Grillede Marokkansk Krydret Oksespyd

IMG_3317Det er med at udnytte grillen, imens vejret stadig er godt. Jeg elsker at grille, fordi jeg elsker smagen, man kan få ved at grille kød, fisk og grønsager. Derfor har jeg lavet disse lækre, nemme og saftige oksespyd med masser af gode smagsgivere som chili, spidskommen, kanel, persille mm.

De er meget nemme at lave, og så passer de rigtig godt sammen med ovnkartofler, grillede grønsager eller en god salat. Hvis du vil have lidt inspiration til salat eller andet tilbehør, så tag et kig på disse links herunder:

Æblesalat med ristede hasselnødder, feta og tranebær
Bagte rødbeder med feta og persille
Melonsalat med ærter, avocado og cashewnødder
Perlespelt med æbler, avocado, mandler og pesto
Rødbederåkost med persille og krydrede, ristede nødder
Tomatsalat med nektariner, feta og pesto

IMG_3315

Grillede marokkansk krydret oksespyd
(3-4 personer)

500 g hakket oksekød
1 løg
1 hvidløg
1 chili
1 håndfuld persille, finthakket
1 tsk paprika
1 tsk spidskommen
1 tsk salt
1/3 tsk kardemomme
1/2 tsk kanel
1/2 tsk chiliflager
1 æg + 1 stor spsk havregryn

Så nemt er det: 
Start med at skrælle løg og hvidløg og hak det fint. Halver chilien, fjern kernerne og hak også den fint. Bland nu oksekød, løg, hvidløg, chili, persille og alle krydderierne i en skål – gerne med dine hænder. Rør også ægget og havregryn i. Lad farsen trække på køl i 15 minutter. Form dem til aflange, store frikadelle-lignende stykker og stik dem på et spyd. Gril dem på grillen på begge sider ved forholdsvis høj varme, til de er gennemstegt. Tiden afhænger af varmen på grillen, men jeg kan fortælle, at jeg gav dem cirka 5-7 minutter på hver side. Skær evt. et oksespyd igennem for at tjekke om de er stegt hele vejen igennem.

IMG_3320

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY Tørret Mango