Spinatomelet med Karamelliserede Rødløg og Gedeost

Figentærte med friske hindbær og marcipan

IMG_3736Jeg har en stor svaghed for friske figner, og det er nu, de skal nydes og spises i alle mulige varianter. Jeg har længe drømt om at lave en tærte med dem, så da jeg den anden dag så denne opskrift, blev helt ret inspireret.

Tærten er fyldt med friske figner, hindbær og masser af marcipan! GUF! 😛 Den er aller bedst, når den har stået på køl og er blevet helt kold og så serveret med en skefuld creme fraiche/skyr eller en kugle vaniljeis, hvis det skal være luksus versionen.

IMG_3738

IMG_3734

Figentærte med friske hindbær og marcipan
(8 personer)

dej: 3,5 dl hvedemel
50 g flormelis
120 g smør
1 æggeblomme

fyld: 100 g smør
70 g rørsukker
125 g marcipan
1 vaniljestang
2 æg
4 friske figner
100 g friske hindbær

Så nemt er det:
Start med at lave tærtedejen: bland hvedemel og flormelis i en skål og smuldr smørret i med hænderne til det hele ‘crumbler’. Saml dejen godt med æggeblommen og kom det på køl i 30 minutter.

Tag dejen ud af køleskabet og pres det ned i en tærteform med hænderne, sørg for at dejen kommer godt op ad kanterne. Prik mange steder med en gaffel og bag tærtebunden i 10 minutter ved 190 grader. Tag den ud, hvis bunden begynder at hæve sig. Lad bunden køle af, imens du laver fyldet.

Pisk smør og sukker blødt sammen med kornene fra vaniljestangen, riv marcipanen groft og kom det ned til smør og sukker sammen med de 2 æg. Pisk det godt. Skyl fignerne og halver dem. Fordel marcipanremoncen på tærtebunden og læg derefter figner og hindbær på. Bag tærten i ovnen ved 190 grader i 30-35 minutter. Hvis tærten begynder at blive for mørk på toppen, kan du komme et stykke stanniol over. Lad tærten køle lidt af på køkkenbordet og kom den derefter gerne i køleskabet for at blive gennemkold.

Server evt. med en skefuld creme fraiche, skyr eller en kugle vaniljeis.

IMG_3760

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

 • Kurt brix.

  Den ser lækker ud og der er gode råvare i den vil jeg lave snart.
  jeg er konditter. Mvh K.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hvor er det godt at høre Kurt! Jeg håber, at du kan lide den 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinatomelet med Karamelliserede Rødløg og Gedeost