Hjemmelavet saltkaramel is

Hjemmelavet tørret mango

tørret mangoHar du nogensinde smagt tørret mango? Jeg er ret vild med det og havde aldrig før tænkt på, at man da sagtens selv kan lave det – og oven i købet på en sundere og billigere måde, win win. Det er super nemt at lave. Det kræver kun en smule tålmodighed og en ovn, da de skal tørre i halvanden times tid derinde.

Tørret mango er søde, syrlige, lidt seje i konsistensen og fyldt med bid og masser af mangosmag. Det er en virkelig god sund snack som et alternativ til slik og søde sager. Det er perfekt til både børn og voksne, og så består det kun af én ingrediens. Så kan det ikke være nemmere. Tip: hvis du vil have det mere som chips, kan du bare skære mangoen i tyndere skiver og evt. give dem længere tid i ovnen. Gør dig den tjeneste at vælge en god mango og lav endelig dobbelt eller tre gange portionen, når du alligevel er i gang.

Find endnu flere sundere søde sager lige her.

Tørret Mango 

  • 1 moden mango

Så nemt er det: 
Start med at skære skrællen af mangoen, og skær den derefter i tynde strimler med en skarp kniv. Fordel stykkerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 100 grader i 1,5 time (plus minus) afhængig af tykkelsen. Vend mangostrimlerne hver halve time, så de bliver sprøde på begge sider.

Hvis du hellere vil have mangochip og ikke chewy mangostykker som her, så kan du skære mangoen i helt tynde skiver. Det kan være lidt svært men sørg for at bruge en skarp kniv og en ikke alt for blødt mango.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet saltkaramel is