Verdens Bedste Chocolate Chip Cookies med Havsalt - reminder

Nye Kartofler med Olivenolie, Citron og Dild

IMG_3214Det her er sådan nye, danske kartofler (efter min mening) smager aller bedst. Jeg sidder faktisk nede på Mallorca og holder ferie lige nu, men det skal da ikke snyde jer for opskriften på et dejlig sommertilbehør til fx grillet kød eller fisk.

Jeg har lavet denne opskrift mange gange! Det var faktisk min mor, der startede med at lave dem for et par år siden, og vi har siden fået kartoflerne på denne måde mindst 30 gange. Det er utrolig simpelt og enkelt, perfekt på denne årstid og så passer de bare til alt: kød, kylling og fisk.

Nye, danske kartofler smager bare godt. Her er de kogt, så de stadig en smule bid, og så er de vendt i en smule god olivenolie, citronsaft, salt, peber og masser af frisk dild. Jeg har også lavet andre versioner, bl.a. hvor jeg har vendt grofthakket forårsløg og skiver af radiser i. Men du kan helt sikkert også tilføje andre friske grønsager og krydderurter som purløg eller persille.

IMG_3213

Nye, danske kartofler med olivenolie, citron og dild
(til 4 personer)

ca. 800 g nye, danske kartofler
4 spsk olivenolie
saft fra 1/2 saftig citron
1 stor håndfuld frisk dild, groft hakket
salt og peber

Så nemt er det: 
Start med at skrubbe kartoflerne i vand, så overskydende jord falder af. Skær evt. de store kartofler over i 2, hvis der er meget forskel på størrelsen. Kog kartoflerne i en gryde med vand i omkring 12-14 minutter, afhængig af størrelsen. Det skal være sådan, at kartofler akkurat ryger af en gaffel/skarp kniv, hvis du stikker i den. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af i 5 minutter.

Kom kartoflerne op i en skål og vend med olivenolie, citronsaft, salt, peber og halvdelen dilden. Smag evt. til med mere olivenolie og citron. Det skal ikke flyde i olie og citron, men bare være en ‘coating’ og smagsgiver. Pynt med resten af dilden og server.

IMG_3215

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens Bedste Chocolate Chip Cookies med Havsalt - reminder