Melonsalat med ærter, avocado og cashewnødder

Kirsebærsnegle med marcipan og hvid chokolade

Kirsebærsnegle med marcipan og hvid chokoladeFørste rigtige mad-indlæg på den nye blog skal fejres! Og det bliver med disse VIRKELIG GODE kirsebærsnegle fyldt med karamelliserede kirsebær, remonce med marcipan og chunky stykker af hvid chokolade – savler du også lidt af tanken om det? Så find opskriften lidt længere nede 😉

Jeg har altid elsket kanelsnegle, og da jeg havde nogle kirsebær tilovers, strejfede tanken mig om at prøve en ny variant af sneglene. Efter lidt eksperimentering med kirsebærrene endte jeg med disse lækre snegle, som kan blive en seriøs konkurrent til de traditionelle kanelsnegle!

Hvis du dog skulle have mere lyst til traditionelle kanelsnegle eller -snurrer kan du finde et par opskrifter her, her eller her.

IMG_3223 Kirsebærsnegle med marcipan og hvid chokolade

Kirsebærsnegle med marcipan og hvid chokolade (15-16 stk)

  • 350 g kirsebær + 1 spsk rørsukker
  • dej: 50 g smør
  • 2,5 dl mælk
  • 20 g gær
  • et lille drys salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 æg
  • 7 dl hvedemel 
  • 100 g marcipan
  • 100 g blødt smør
  • 70 g hvid chokolade

Så nemt er det: 
Start med at halvere kirsebærrene, fjern sten og stilk, og kom dem i et ildfast fad med bagepapir og drys med 1 spsk rørsukker. Bag dem først ved 210 grader i 20 minutter, rør hver 5. minut. Skru derefter ned på 180 og bag videre i 10 minutter. Lad dem køle af.

Imens kan du lave dejen: lun mælken i en gryde ved middel varme, tilsæt også smørret og lad det smelte. Det skal være lillefingervarmt. Opløs gæren heri og hæld det hele op i en skål eller røremaskine. Tilsæt sukker, salt og æg og rør godt. Ælt derefter melet i lidt ad gangen indtil du har en glat og smidig dej (gerne 3-5 minutter). Kom et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i 1,5 time.

Remonce: Riv marcipanen groft og pisk det sammen med det bløde smør. Hak også den hvide chokolade groft.

Kom den færdigt hævede dej ud på et let meldrysset bord og rul det ud til et rektangel, ca. 3 mm tykkelse. Fordel remoncen ovenpå dejen og drys med hvid chokolade og de karamelliserede kirsebær. Rul dejen sammen til en ‘roulade’ på den lange led og skær den ud i 15-16 stykker. Kom bagepapir i en bradepande, læg sneglene ved siden af hinanden og lad dem efterhæve i 30 minutter. Bag dem derefter ved 200 grader i ca. 20 minutter til de er gyldne og sprøde på toppen.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Melonsalat med ærter, avocado og cashewnødder