Nye Kartofler med Olivenolie, Citron og Dild

Frisk Pasta med Hjemmelavet Soltørret Tomatpesto

IMG_3365For mig er der ikke meget, der slår en skål god, frisk pasta med hjemmelavet pesto, friske cherrytomater og basilikum – det er nærmest indbegrebet af sommer.

Jeg er ikke nået til selv at lave pasta endnu, men pestoen er hjemmelavet og gør hele forskellen. Den er bl.a. lavet af soltørrede tomater, olivenolie, citronsaft og ristede mandler, og så smager den virkelig af sol og sommer. Pastaen (Pappardelle) er købt i Føtex, og er min absolutte favorit pasta – den kan klart anbefales!

Hvis du derimod er mere til grøn pesto, kan du finde en opskrift her: Basilikumspesto.

Lige nu sidder jeg på Mallorca i et hus oppe på bjerget, og der skal jeg helt sikkert lave denne ret igen med masser af solmodne tomater, imens jeg sidder og nyder udsigten til poolen og havet.

IMG_3361

Frisk pasta med hjemmelavet, soltørret tomatpesto

(4 personer + ekstra pesto)

40 g mandler
180 g soltørrede tomater (fra glas med olie)
1 lille fed hvidløg
ca. 1/2 dl. olivenolie eller olie fra de soltørrede tomater
saft fra 1/2-1 saftig citron
friskkværnet peber

450-500 g frisk pasta (fx pappardelle eller tagliatelle)
15 cherrytomater
frisk basilikum

Så nemt er det: 
Start med at riste mandlerne i ovnen i 5-7 minutter ved 180 grader. Lad dem køle af. Tag de soltørrede tomater op af olien i glasset og kom dem i en lille blender/minihakker (du kan også bruge en stavblender) sammen med ristede mandler, citronsaft og friskkværnet peber. Pil hvidløget, hak det groft og kom også det ned i blenderen. Prøv dig frem med olien, du kan altid komme mere i. Blend til den ønskede konsistens og sæt det på køl.

Kog nu pastaen i saltet vand efter anvisningen på pakken (det plejer, at være omkring 4 minutter, når du bruger frisk pasta). Halver de friske tomater og hak basilikum groft. Server pastaen med pesto, tomater, basilikum og godt med friskkværnet peber.

IMG_3366

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Nye Kartofler med Olivenolie, Citron og Dild