Pandekagelagkage med hindbær, vanilje og mørk chokolade

Melonsalat med ærter, avocado og cashewnødder

Melonsalat med ærter, avocado og cashewnødder

Denne melonsalat med ærter blev hurtigt bikset sammen, da vi havde gæster til grillmad for et par uger siden, og siden da er den blevet lavet flere gange.
Salaten består af 2 slags melon, avocado, friskbælgede ærter, ristede cashewnødder og en hyldeblomstdressing – helt perfekt som tilbehør til både grillet kød, kylling eller fisk.

En saftig, sød og sprød salat, hvor man ikke kan andet end at tænke på sommer, sol og varme. Den er nemlig dejlig frisk, hvilket er lige det, man har lyst til om sommeren. Hvis cashewnødder er for dyre, kan du sagtens udskifte med mandler eller pinjekerner, og du kan sagtens bruge alle slags melon. Du kan også finde flere forslag til tilbehør og salater lige her.

Melonsalat med ærter, avocado og cashewnødderMelonsalat med ærter, avocado og cashewnødder (tilbehør til 6 personer)

  • 1 galiamelon
  • 1 honningmelon
  • 1-2 avocadoer
  • 200 g ærter (friskbælgede danske hvis du kan få det)
  • 1 håndfuld cashewnødder
  • 1 spsk olivenolie
  • saft fra 1/2 citron
  • 1/3 dl hyldeblomstsaft (find evt. opskrift her – kan undlades)
  • en smule vand

Så nemt er det: Start med at skære skrællen af begge meloner og skær dem derefter i små mundrette stykker. Flæk avocado, fjern sten og skræl og skær ‘kødet’ i små tern.
Rist cashewnødderne på en pande med 1 spsk olivenolie og lidt groft salt til nødderne har fået lidt farve. Lad dem afkøle lidt.
Anret din melonsalat på et fad. Først melon, top med avocadotern og friskbælgede ærter. Bland hyldeblomstsaft, citronsaft og lidt vand i en kop og hæld det over salaten.
Drys med nødderne og evt. lidt friskkværnet peber og server.

2 kommentarer

  • Helle Willingsøe

    Har lavet den dejlige sommersalat. Og har lavet kylling, Både syn duft og smag er vildt lækkert. Og jeg kan lave det. <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Det lyder skønt Helle!
      Er glad for at du kunne lide den 🙂
      – Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pandekagelagkage med hindbær, vanilje og mørk chokolade