Dadelkugler med appelsin, peanutbutter og mørk chokolade

Æblesalat med feta, hasselnødder og citron

Æblesalat med feta, hasselnødder og citron

Selvom denne æblesalat måske mere er en slags frugtsalat end en almindelig salat, som vi kender den, så er det en af mine favorit salater. Den er saftig, sød, syrlige, sprøde og alt godt, og så er den perfekt til al slags kød og fisk og især god her om sommeren til grill-mad. Salaten består af saftige og sprøde æbler, ristede hasselnødder, tørrede tranebær, cremet feta og saft og skal fra en citron.

Jeg har lavet denne æblesalat mindst 20 gange, og jeg bliver ved med at vende tilbage.
Kombinationen af det sprøde, saftige, søde, syrlige, cremede og salte spiller bare så godt sammen. Selvom den måske er lidt anderledes, kan den virkelig anbefales! Hvis du vil tilføje lidt grønt, kan du sagtens vende spinat eller lignende salat i. Så fylder den også lidt mere.

Find endnu flere opskrifter på salater og tilbehør lige her.

Æblesalat med feta, hasselnødder og citron

Æblesalat med feta, hasselnødder og citron (tilbehør til 3)

  • 3 Pink lady æbler
  • 1 lille håndfuld hasselnødder
  • 2-3 spsk tørrede tranebær
  • cremet feta (helst i blok, hvor du selv skærer det ud)
  • 1 øko citron

Så nemt er det: 
Start med at riste hasselnødderne i ovnen i 5-7 minutter ved 180 grader og lad dem køle af. Nulr skallen af nødderne med hænderne. Skyl æblerne godt og skær dem i både, fjern kernehuset, og kom dem i en skål. Hak hasselnødderne meget groft og kom dem op til æblerne sammen med tørrede tranebær, fintrevet skal og saft fra citronen. Smuldr eller skær fetaen i små stykker. Bland det hele sammen og drys med friskkværnet peber.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dadelkugler med appelsin, peanutbutter og mørk chokolade