Hjemmelavet koldskål med vanilje og citron

Sunde bananvafler

Sunde bananvafler

Kan man virkelig få sunde vafler til morgenmad? JA! og det kan nemt blive en ny favorit – sunde bananvafler uden sukker eller smør og kun med 1 spsk mel. De er søde, svampede og luftige med mild smag af banan og kardemomme. Jeg spiste vaflen med lidt skyr, friske jordbær og blåbær, lidt ristede mandler og et drys lakrids pulver. Jeg har før lavet bananpandekager, som minder lidt om denne vaffel, og de er også super lækre (find opskrift her).

Du kan oven i købet skifte hvedemel ud med boghvedemel, og så har du et stk glutenfri bananvaffel. Det eneste du skal bruge er 10 minutter af din tid, et vaffeljern og 3 ingredienser + evt. krydderi og så kan du toppe med din yndlingstopping. Det er lidt som en luksus morgenmad. Jeg vil ihvertfald klart anbefale dig at prøve dem – de smager fantastisk! Og så er de også gode som sundere dessert eller snack til den lille sult.

Find endnu flere opskrifter på sundere søde sager lige her.

Sunde bananvafler

Sunde bananvafler (pr stk)

  • 1 moden banan
  • 1 æg
  • 1 stor spsk mel
  • 0,5 tsk kardemomme
  • evt. lidt kokosolie (eller neutral olie)


Så nemt er det: Tænd for vaffeljernet. Mos bananen i en skål og pisk det sammen med æg, mel og kardemomme med en gaffel. Når vaffeljernet er varmt, kan du pensle det med en smule kokosolie. Bag derefter dejen som en normal vaffel.

Og så skal du ellers bare pynte med din yndlingstopping. Jeg kan anbefale frisk frugt, bær, yoghurt, nødder, chokolade eller peanutbutter.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet koldskål med vanilje og citron