Lækre fladbrød

Spaghetti Aglio Olio e Limone

Det her er den traditionelle italienske ret Spaghetti Aglio Olio e Limone aka. Spaghetti med hvidløg, god olivenolie og en smule citronsaft – jeg har dog også tilføjet lidt frisk basilikum og revet parmesan – så simpelt og så velsmagende.

På en aften hvor det skal gå hurtigt, men stadig må smage godt, er denne ret rigtig fint. En skøn, nem og vegetarisk ret til en person, server evt. med et stykke laks eller lidt friske grønsager til.

Det er få, men gode ingredienser, der skal til for at lave denne ret, og så er der ikke noget bedre end at sætte sig ud på terrassen med fødderne oppe og nyde det gode vejr med denne lækre skål “comfort-food” og en gaffel – evt. med et koldt glas hvidvin eller hyldeblomstsaft (:

Spaghetti Aglio Olio e Limone
           til en person

100 g spaghetti (jeg brugte fuldkorn)
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
citronsaft
frisk basilikum eller persille 
parmesan 


Så nemt er det:
Start med at koge spaghettien i rigeligt vand tilsat salt. Skræl hvidløget, skær det i tynde skiver og kom det på en pande sammen med olivenolie ved lav varme, så olien kan tage smag af hvidløget. Når pastaen er kogt al dente (med en smule bid), hælder du vandet fra og skruer du op for panden til middel-høj varme. Lad hvidløget bruse på panden i et minut og tilsæt spaghetti, citronsaft og lidt hakket basilikum og vend det godt sammen.
Anret spaghettien i en skål, riv parmesan over og drys med salt og friskkværnet peber, evt lidt ekstra citronsaft.

Buen Appetito!

– Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre fladbrød