Frisk yoghurtis med ferskner ☼

Hjemmelavet koldskål med vanilje og citron

Man kan næsten ikke sige sol og sommer uden at sige koldskål, og her er den i en lækker version med citronskal og en masse små vaniljeprikker. Jeg har aldrig før lavet min egen koldskål, men nu hvor jeg har opdaget, hvor nemt og hurtigt det er, vil jeg helt klart fremover foretrække at lave det selv.

Koldskål er bare vildt lækkert, det kommer man ikke uden om, og jeg har serveret den til aftensmad i en skål med friske, danske jordbær og nogle virkelig lækre, sprøde kammerjunker med vanilje og kardemomme – find opskriften lige her! 😉

Du kan sagtens lave koldskålen uden citronskal og vanilje, og måske tilføje dit eget twist: det kunne været at blende lidt friske jordbær, lidt rabarberkompot eller lakridspulver med eller toppe den med andre bær eller crunchy mysli (find opskrift her) .

Hjemmelavet koldskål med vanilje og citron
aftensmad til 4 eller dessert til 6

3 æggeblommer (jeg brugte pasteuriserede)
3 spsk sukker
1 vaniljestang
skal fra 1 stor øko citron
1 liter kærnemælk
6 dl tykmælk/ymer
evt. 2 tsk vaniljesukker

Så nemt er det:
Start med at piske æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen i en stor skål, til det bliver til tyk æggesnaps, det tager et par minutter. Pisk derefter fintrevet skal fra citronen i sammen med kærnemælk og tykmælk. Smag til med vaniljesukker, hvis du synes, at den er for syrlig.
Stil skålen i køleskabet indtil du skal spise den.

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Frisk yoghurtis med ferskner ☼