Frisk yoghurtis med ferskner ☼

Hjemmelavet koldskål med vanilje og citron

Hjemmelavet koldskål med vanilje og citron

Man kan næsten ikke sige sol og sommer uden at sige hjemmelavet koldskål, og her er den i en lækker version med citronskal og en masse små vaniljeprikker. Jeg har aldrig før lavet min egen koldskål, men nu hvor jeg har opdaget, hvor nemt og hurtigt det er, vil jeg helt klart fremover foretrække at lave det selv. Koldskål er bare vildt lækkert, det kommer man ikke uden om, og jeg har serveret den til aftensmad i en skål med friske, danske jordbær og nogle virkelig lækre, sprøde kammerjunker med vanilje og kardemomme – find opskriften lige her! 😉

Denne opskrift på hjemmelavet koldskål er med en snert af citron og fyldt med små, fine vaniljekorn, kun sødet med en smule sukker. Du kan dog sagtens lave koldskålen uden citronskal og vanilje. Måske tilføje dit eget twist? Blend lidt friske jordbær, rabarberkompot eller lakridspulver med eller toppe den med andre bær eller crunchy mysli (find opskrift her). Derudover skal koldskål jo (efter min mening) toppes med et eller andet lækkert, og der er mange muligheder. Nedenunder har jeg samlet nogle forskellige forslag til lækre toppings.

Hjemmelavet koldskål med vanilje og citron

Hjemmelavet koldskål med vanilje og citron (aftensmad til 4 eller dessert til 6)

  • 3 æggeblommer (jeg brugte pasteuriserede)
  • 3 spsk sukker
  • 1 vaniljestang
  • skal fra 1 stor øko citron
  • 1 liter kærnemælk
  • 6 dl tykmælk/ymer
  • evt. 2 tsk vaniljesukker

Så nemt er det:
Start med at piske æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen i en stor skål, til det bliver til tyk æggesnaps, det tager et par minutter. Pisk derefter fintrevet skal fra citronen i sammen med kærnemælk og tykmælk. Smag til med vaniljesukker, hvis du synes, at den er for syrlig. Stil skålen i køleskabet indtil du skal spise den – du kan sagtens lave den et par timer eller dagen før.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frisk yoghurtis med ferskner ☼