Bagt gulerodskage grød

Bagt gulerodskage grød (til 2-3 personer)
- 2,5 dl havregryn (gerne grovvalsede)
- 1/2 tsk bagepulver
- 1 tsk revet ingefær
- 1/2 tsk kanel
- 1/4 tsk kardemomme
- et drys salt
- 1 medium gulerod, fint revet (cirka 110 g)
- 2 spsk rosiner
- 1 æg
- 2,5 dl mælk
- 1 spsk honning
- 1 spsk kokosolie
- 25 g nødder (jeg brugte valnødder og mandler, halveret)
- 20 g solsikkekerner
Så nemt er det: Start med at blande havregryn, krydderier, bagepulver, salt, ingefær, revet gulerod og rosiner i en skål. Pisk æg og mælk i en anden skål. Lav nøddeknasen: kom honning, kokosolie, nødder og solsikkekerner i en lille skål og bland det grundigt med fingrene.
Smør en lille form/aflang form med kokosolie eller spray med bagespray. Fordel havregrynsblandingen i bunden, hæld æggemassen over og fordel nøddeknasen ovenpå. Bag havregrøden i cirka 30 minutter ved 180 grader og lad den afkøle i 5 minutter, inden du fx spiser den med skiver af æbler og en smule mælk.

Ej, hvor ser det indbydende og lækkert ud! Jeg har prøvet at bage havregrød før, men det har været som morgenmad og jeg har aldrig tænkt over at putte andre smagsgivere i som fx gulerod – det ligner jo en lækker kage! Det må jeg prøve 😀
Anna – wonderwomanwannabe.dk