Verdens bedste Chocolate Chip Cookies

Tærte med røget laks og broccoli

Jeg elsker tærte! Både fordi de kan varieres i uendelige varianter, men også fordi det er sundt og smager rigtig godt. Jeg er ikke så vild med en tærtebund lavet på smør, så derfor har jeg lavet min egen bund uden smør, men den er mindst lige så god.
Jeg tror, at der er mange, der har fordomme om broccoli, og der er altså heller ikke noget mere kedeligt end et par udkogte broccolibuketter, men jeg synes virkelig, at broccolien er undervurderet, og især i denne ret passer den bare rigtig godt sammen med røget laks.

Jeg har før lagt opskrifter ind på tærter. Du kan finde en laksetærte med spinat og asparges her og en tærte med spinat, porrer, skinke og feta her

Tærten er super god til aftensmad med en lækker, frisk salat til, men den er også rigtig god kold til frokost eller på madpakken næste dag.

Tærte med røget laks og broccoli
      3-4 personer med tilbehør

Dej:
100 g grahamsmel (eller andet fuldkornsmel)
50 g havregryn
1 håndfuld hvedemel
2-3 spsk olie
Ca 4 spsk vand
1 spsk skyr
Et drys salt

Start med at røre alle ingredienser sammen til en samlet dej, det kan du gøre med fingrene. Den må ikke være for klistret, men den skal kunne hænge sammen. Tag en tærteform frem og smør den – enten med smør eller med en bagespray. Jeg bruger en silikone tærteform a la denne, da det er nemt at få tærten ud. Tryk dejen ud i formen med fingrene. Sørg for at den også kommer op af kanten og sørg også for, at der ikke er nogle huller i bunden. Det er lidt sværere end med en smørbunds-tærtedej, men du skal bare have lidt tålmodighed. Prik med en gaffel ca. 10 gange rundt omkring på bunden. Bag den i ovnen i 10-12 minutter ved 200 grader.
Fyld:
4 æg
1,5 dl cremefraiche 5 %
0,5 dl mælk
1/2 broccolihoved
200 g røget laks
citronskal
salt og peber
revet ost (kan udelades)
 
Imens tærtebunden bager i ovnen, kan du skære det halve broccolihoved ud i små mundrette buketter. Hæld vand i en gryde. Når vandet koger, smider du broccolibuketterne i og lader dem koge med i 2 minutter. Hæld vandet fra.
Pisk æg, cremefraiche, mælk, salt og peber sammen i en skål. Skær røget laks ud i små tern. Fordel broccoli ovenpå tærtebunden og herefter røget laksetern.
Hæld derefter æggemassen udover, så det fordeles over fyldet. Riv lidt revet citronskal over tærten og drys eventuelt med revet ost, salt og peber.
Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter ved 200 grader.

Server tærten med en frisk salat. Du kan blandt andet finde inspiration til en frisk rødebederåkost her

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

6 kommentarer

 • Camilla Friis Jørgensen

  Fantastisk tærte og ikke mindst tærtedej! efter jeg prøvede den første gang har jeg sidenhen brugt tærtedejen til samtlige tærter og så er den tilmeld uden smør og synes ikke den er slem at rulle ud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hej Camilla,
   det er jeg virkelig glad for at høre! Jeg er også så glad for denne opskrift, bruger den også altid 😀
   – Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Martin Rasmussen

  Som første gangs tærte-kok, må jeg da indrømme at det var ret lige til og super lækker 🙂 Normalt vil jeg gerne have smør og kan ikke fordrage cremefraiche, men den her er sku god!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hej Martin.
   Jeg er virkelig glad for at høre, at du kunne lide den!
   Man går næsten aldrig galt i byen med en tærte 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susan Leth Simonsen

  Hej Anna

  Hvor stor en tærteform passer opskriften ca. til?

  – Susan

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej Susan.
   Jeg tror, at min er cirka 22 cm i diameter 🙂
   Kh Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste Chocolate Chip Cookies