Kyllingedeller med friske krydderurter

Pesto Snurrer

Pesto snurrer

Jeg elsker pesto, og jeg elsker snurrer – så jeg tænkte: ‘hvorfor ikke mikse de 2 ting sammen?’. Så det gjorde jeg, og det kom der disse lækre pesto snurrer fyldt med persille og basilkums-pesto ud af. Før jeg lavede snurrer for første gang, troede jeg at snurre-metoden var ret svær at mestre, men det er faktisk slet ikke så svært at snurre dem, når du først har metoden (se billede-guide længere nede).

Disse pesto snurrer er lavet af en grov dej. De er friske, bløde, har bid og så er de perfekte til madpakken, til suppe eller som eftermiddagsmad. Jeg vil helt sikkert eksperimentere videre med grove snurrer. Næste gang bliver det måske med soltørret tomat-pesto, ost, oliven eller måske nogle bær, som en sød variant.

Find flere opskrifter på snegle her og snurrer her.

Pesto snurrer

Pesto snurrer
Pesto snurrer

Pesto snurrer (12-14 stk)

  • Dej: 25 g gær
  • 425 ml lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk sukker
  • 2,5 spsk olie
  • 2 dl rugmel
  • 2 dl fuldkornsmel
  • ca 5,5 dl hvedemel

  • Pesto: 20 mandler
  • en stor håndfuld frisk basilikum
  • 1 bundt frisk persille
  • 4-5 spsk olivenolie
  • saft og skal fra 1/2 øko citron
  • friskrevet parmesan (kan undlades)

 

Så nemt er det: Start med at opløse gær i det lunkne vand sammen med salt og sukker. Tilsæt olie sammen med rugmel og fuldkornsmel og bland det godt sammen. Jeg brugte røremaskine. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Dejen må endelig ikke blive for tør – det er meningen, at den skal være lidt klistret. Ælt gerne dejen 8-10 minutter. Stil dejen til hævning på køkkenbordet overdækket med et rent viskestykke i 1,5 time.

Lav pesto ved at riste mandler i ovnen ved 180 grader i 5 minutter. Lad dem køle af. Blend basilikum, persille, citronskal og -saft, ristede mandler, olivenolie, et drys salt og peber og en smule revet parmesan til pesto.

Drys godt med mel på køkkenbordet, hæld dejen ud og vend det lidt rundt i melet, så det ikke klistrer fast til bordet. Rul dejen ud til et rektangel på ca 30×40 cm. Fordel pestoen oven på dejen. Fold dejen på den lange led og tryk kanterne lidt sammen. Skær dejen i 2 cm brede strimler. Tag en strimmel, sno den og hiv forsigtigt i den, så den bliver lidt længere. Bind så en knude (se billede længere oppe)

Placer dine snurrer på 2 bageplader med bagepapir og lad dem efterhæve i 40 minutter. Bag dem i ovnen i 20 minutter ved 190 grader.
Ps. En sød læser har fortalt, at det er cirka 130 g, hvis du køber en pesto 🙂 
 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

6 kommentarer

  • […] Pesto: 20 mandler, en stor håndfuld frisk basilikum, 1 bundt frisk persille, 3 spsk olivenolie, saft og skal fra 1 lille øko citron, friskrevet parmesan (kan undlades), evt. en lille tsk akaciehonning, salt og peberFind selve opskriften HER!  […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde

    Hvis man bruger købt pesto på flaske, hvor meget ville der så skulle i? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Det kan du sagtens! Du skal bare bruge, så du kan smøre et tyndt lag ud på udrullede dej, inden den foldes 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mathilde

      Super tak!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Jeg brugte ca. et helt glas pesto på 130 gr. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Perfekt Julie! Tak 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllingedeller med friske krydderurter