Jeg skal i tv imorgen! + Inspiration til Mors dags gave

Pesto Snurrer

Grove snurrer med pesto lavet af persille, basilikum, ristede mandler og citron

Jeg elsker pesto og jeg elsker snurrer – så jeg tænkte: ‘hvorfor ikke mikse de 2 ting sammen?’. Så det gjorde jeg, og det kom der disse lækre snurrer fyldt med persille og basilkums-pesto ud af.
Jeg har før lavet kanelsnurrer (find opskrift her). Denne gang har jeg lavet en grovere dej, med inspiration fra Twin-food, som jeg har snoet med en frisk pesto, der bl.a. er lavet af basilikum, persille, ristede mandler og citron.
Før jeg lavede snurrer for første gang, troede jeg at snurre-metoden var ret svær at mestre, men det er faktisk slet ikke så svært at snurre dem, når du først har metoden (se billede-guide længere nede).

Snurrerne er friske, bløde, har bid og så er de perfekte til madpakken, til suppe eller som eftermiddagsmad.
Jeg vil helt sikkert eksperimentere videre med grove snurrer. Næste gang bliver det måske med soltørret tomat-pesto, ost, oliven eller måske nogle bær, som en sød variant.

Har du forsøgt dig med andet fyld eller har du nogle ideer? Så vil jeg meget gerne høre 🙂

Snurrer med persille og basilikums-pesto
                     12 snurrer

Dej:
25 g gær
425 ml lunkent vand
1 tsk salt
1/2 tsk sukker
2,5 spsk olie
2 dl rugmel
2 dl fuldkornsmel
ca 5,5 dl hvedemel

Start med at opløse gær i det lunkne vand sammen med salt og sukker. Tilsæt olien sammen med rugmel og fuldkornsmel og bland det godt sammen. Jeg brugte røremaskine, men du kan også bruge hænderne.
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Dejen må endelig ikke blive for tør – det er meningen, at den skal være lidt klistret. Ælt gerne dejen 8-10 minutter.
Stil dejen til hævning på køkkenbordet overdækket med et rent viskestykke i 1,5 time.
Lav imens pestoen:

Pesto:
20 mandler
en stor håndfuld frisk basilikum
1 bundt frisk persille
3 spsk olivenolie
saft og skal fra 1 lille øko citron
friskrevet parmesan (kan undlades)
evt. en lille tsk akaciehonning
salt og peber

Rist mandlerne i ovnen ved 180 grader i 5 minutter. Lad dem køle af. Kom basilikum, persille, citronskal og -saft, ristede mandler, olivenolie og en smule revet parmesan i en skål og blend det godt sammen, evt. med stavblender. Smag til med salt, peber og lidt akaciehonning, hvis det er for syrligt.

Drys godt med mel på køkkenbordet, hæld dejen ud og vend det lidt rundt i melet, så det ikke klistrer fast til bordet. Rul dejen ud til et rektangel på ca 30×40 cm. Fordel pestoen ovenpå dejen. Fold dejen på den lange led og tryk kanterne lidt sammen. Skær dejen i 3 cm brede strimler – der burde blive cirka 12.
Tag en strimmel og skær den igennem på midten, undlad dog at skære den sidste cm igennem, hvor dejen er foldet sammen. Sno de 2 strimler om hinanden og hiv forsigtigt i den snoede strimmel, så den bliver lidt længere – se også fremgangsmåde i mit indlæg om kanelsnurrer.
Bind så en knude.
(Se hvordan du binder knude i min hjemmelavede guide nedenunder)

Placer de 12 snurrer på 2 bageplader med bagepapir og lad dem efterhæve i 40 minutter.
Bag dem i ovnen i 20 minutter ved 190 grader.

Anna
 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

4 kommentarer

  • […] Pesto: 20 mandler, en stor håndfuld frisk basilikum, 1 bundt frisk persille, 3 spsk olivenolie, saft og skal fra 1 lille øko citron, friskrevet parmesan (kan undlades), evt. en lille tsk akaciehonning, salt og peberFind selve opskriften HER!  […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde

    Hvis man bruger købt pesto på flaske, hvor meget ville der så skulle i? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg skal i tv imorgen! + Inspiration til Mors dags gave