Rabarbercrumble med marcipan og skyr-flødeskum

Lasagne – en favorit

Det her er virkelig en af mine favoritter – jeg elsker nemlig lasagne! Jeg har før lagt opskrifter ind på Spinat-lakse lasagne (find opskrift her) eller på Hokkaido-lasagne med spinat, ærter og ost (find opskrift her), men jeg har opdaget, at jeg ikke har fået delt opskriften på en helt traditionel lasagne med jer, og det er da en fejl!

Denne lasagne er præcis, som jeg kan lide den. Den består af fuldkornslasagneplader, bechamelsovs og en kødsovs fyldt med grønsager og friske krydderurter. Det er en ret stor, for ikke at sige kæmpe, portion, men jeg plejer bare at fryse resten ned i portioner og så tage dem op, når jeg skal bruge dem til aftensmad – det er altså ret smart.

Du skal bruge lidt flere ingredienser og opskriften er nok lidt længere end andre indlæg på bloggen, men jeg lover jer, at det er det hele værd – den er faktisk ret nem at lave og så smager den bare så godt! 🙂


Yndlings lasagne med krydderurter 
             til ca. 7-8 personer

kødsovs
2 spsk olie
1 spsk garam masala
1 kg hakket oksekød
2 løg, finthakket
en dåse tomatpure (70 g)
3 gulerødder, groftrevne
1 squash, groftrevne
2 dåser flåede/hakkede tomater
1 øko oksebouillonterning opløst i 1 dl kogende vand 
salt og peber
1 stor håndfuld friske krydderurter (jeg brugte timian og oregano)
1 tsk sukker

bechamel
2 store spsk smør
3 store spsk mel
1 liter mælk
1/4 tsk revet muskat
salt og peber
1 lille håndfuld revet ost, fx gouda/cheddar

fuldkornslasagneplader


Kødsovs
Start med at riste olie og garam masala af på en stor, varm pande/gryde. Kom det hakkede kød på. Rør til alt kød er brunt, og tag derefter kødet af panden. Svits de finthakkede løg på panden i et par minutter ved middel-høj varme. Gør plads i midten af panden og rist tomatpureen af. Kom også groftrevne gulerødder og squash på panden og lad det stege i 3 minutter. Tilsæt nu det brunede kød sammen med de 2 dåser tomater, bouillonterning opløst i vand, salt, peber og sukker. Skyl og hak de friske krydderurter fint (undlad dog at tage de hårdeste stilke med) og kom dem ned til kødsovsen. Lad kødsovsen simre under låg, imens du laver bechamelsovs, men også gerne længere. Hvis den bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.

Bechamel
Nu skal du lave en opbagning: smelt smør (brug helst en non-stick/teflon gryde) ved middelvarme. Kom mel ned til det smeltede smør. Det skal “ristes”i et par minutter – brug et piskeris – for at få melsmagen væk, rør hele tiden! Det skal ligne en mørdej. Tag gryden af varmen og tilsæt 1 dl af mælken, rør til den bliver blank og ensartet. Kom 1 dl mælk mere i, rør til blank og ensartet. Skub gryden tilbage på varmen. Du skal hele tiden sørge for, at sovsen tykner lidt og bliver jævn, inden du kommer mere mælk i. Kom 1/2 liter mælk i og rør til sovsen er jævn. Kom mere af mælken i, skru op på højere varme. Tilsæt revet muskat, salt og peber. Tilsæt resten af mælken. Skru op på høj varme og lad sovsen koge igennem i 2 minutter, rør hele tiden så den ikke brænder på. Skru ned til middelvarme (konsistensen skal være som yoghurt). Tilsæt revet ost og rør til osten er smeltet.

Nu skal du lægge lasagnen i lag. Spray/smør en stor form. Kom kødsovs nederst, derefter bechamel og så lasagneplader så det dækker. Du skal gerne have 3 lag af lasagneplader. Slut af med et lag kødsovs og bechamel. Drys evt. med revet ost.

Bag lasagnen i ovnen i 35-40 minutter ved 190 grader

Håber du vil elske den, lige så meget som jeg gør,

– Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarbercrumble med marcipan og skyr-flødeskum