Tærte med røget laks og broccoli

Kyllingedeller med friske krydderurter

De her kyllingedeller har jeg lavet rigtig mange gange, men jeg opdagede, at jeg aldrig har delt dem på bloggen. Det er jo en fejl, for de er ret lækre, nemme og sunde.
Det første min søster sagde, da hun smagte dem for første gang for et par år siden var, at det smagte som chicken nuggets, bare på den endnu bedre måde 🙂

Kyllingedellerne er fyldt med friske krydderurter, som passer rigtig godt sammen med kyllingekødet. Det er en basisopskrift, så du kan sagtens tilføje nogle revne grøntsager, et fed hvidløg eller krydderier. Jeg serverede dem sammen med ovnristede blomkål og kikærter, som er en af min yndlingstilbehør  (du kan finde opskriften her), jeg lavede dem dog uden rosiner.
Du kan også servere alle mulige salater, pasta, kartofler eller hvad du nu har lyst til som tilbehør.

Læs også: Kyllingefrikadeller med spinat, soltørrede tomater og feta / Kyllingefrikadeller med rødbede og hytteost / Blomkålsdeller med forårsløg og parmesan / Asiatiske fiskefrikadeller


Kyllingedeller med friske krydderurter
          til 3 personer med tilbehør

500 g hakket kyllingekød
1 spsk groft salt
1 æg
2 store spsk mel
1/2 dl mælk eller fløde
1 spsk havregryn
2 håndfulde friske krydderurter (jeg brugte oregano, timian og basilikum)
1,5 spsk olivenolie
1,5 spsk smør
peber

Så nemt er det:
Start med at ælte kyllingekød og salt sammen i en skål, brug gerne hænderne. Rør også ægget i og derefter mel og så mælken. Hak de friske krydderurter og ælt også dem i sammen med friskkværnet peber og havregryn. Lad kødet stå og hvile i 30 minutter på køkkenbordet.
Opvarm en pande til middel-høj varme og smelt smør og olie på panden.
Form kyllingedeller vha. en ske og din hånd og steg dem i smør og olie i cirka 3 minutter på hver side, til de er sprøde.

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

5 kommentarer

  • Elsebeth Andreasen Lange

    Hvis jeg bruger tørrede krydderier, hvor meget skal jeg bruge?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Elisabeth.
      Jeg vil klart anbefale dig at bruge friske krydderurter – du kan også bruge frisk/frossen optøet spinat og så tilføje 1 spsk eller 2 af tørrede krydderurter. De friske krydderurter/spinat giver nemlig lidt saftighed 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annette M

    Bruger du en spsk. salt ? el. skulle der stå en tsk. salt. Jeg synes det lyder lidt voldsomt!
    Jeg har efter at have søgt på kyllingefrikadeller lige opdaget din blog, som jeg synes ser meget fin ud med de mange gode fotos og dine opskrifter, som virker nemme og lækre. Jeg vil helt sikkert vende tilbage her.
    Den spørge-undersøgelse, som kører her blev jeg dog ikke så begejstret for. Alle spørgsmålene går jo ud på at vide hvem jeg er som forbruger, så reklamerne kan målrettes og dem ville jeg i virkeligheden helst undvære. Din blog er fin og ville være bedre uden reklamer, men jeg formoder du tjener lidt på dem. Jeg glæder mig til at prøve nogle af dine opskrifter
    vh. Annette M

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Annette.
      Det er en spsk groft salt. Jeg ændrer det lige i opskriften.
      Helt enig – hvis det var fint salt, ville det være lidt for voldsomt!
      Mht reklamerne så har du helt ret. Det er ikke det kønneste, men ja jeg tjener lidt på det og hører faktisk ikke så meget kritik fra jer læsere. Så lige pt. har jeg ikke tænkt mig at ændre noget.
      Men tak for din besked, dine søde ord og fordi du vil følge med.
      Du er velkommen 🙂
      Kh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Brian Jensen

    Et eller 2 fed hvidløg ville også klæde duellerne. Og rigeligt med friske krydderurter.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tærte med røget laks og broccoli