Tærte med røget laks og broccoli

Kyllingedeller med friske krydderurter

De her kyllingedeller har jeg lavet rigtig mange gange, men jeg opdagede, at jeg aldrig har delt dem på bloggen. Det er jo en fejl, for de er ret lækre, nemme og sunde.
Det første min søster sagde, da hun smagte dem for første gang for et par år siden var, at det smagte som chicken nuggets, bare på den endnu bedre måde 🙂

Kyllingedellerne er fyldt med friske krydderurter, som passer rigtig godt sammen med kyllingekødet. Jeg serverede dem sammen med ovnristede blomkål og kikærter, som er en af min yndlingstilbehør  (du kan finde opskriften her), jeg lavede dem dog uden rosiner.
Du kan også servere alle mulige salater, pasta, kartofler eller hvad du nu har lyst til som tilbehør.


Kyllingedeller med friske krydderurter
          til 3 personer med tilbehør

500 g hakket kyllingekød
1 spsk salt
1 æg
2 store spsk mel
1/2 dl mælk eller fløde
1 spsk havregryn
1 lille håndfuld friske krydderurter (jeg brugte oregano, timian og basilikum)
1,5 spsk olivenolie
1,5 spsk smør
peber

Så nemt er det:
Start med at ælte kyllingekød og salt sammen i en skål, brug gerne hænderne. Rør også ægget i og derefter mel og så mælken. Hak de friske krydderurter og ælt også dem i sammen med friskkværnet peber og havregryn. Lad kødet stå og hvile i 30 minutter på køkkenbordet.
Opvarm en pande til middel-høj varme og smelt smør og olie på panden.
Form kyllingedeller vha. en ske og din hånd og steg dem i smør og olie i cirka 3 minutter på hver side, til de er sprøde.

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

 • Elsebeth Andreasen Lange

  Hvis jeg bruger tørrede krydderier, hvor meget skal jeg bruge?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej Elisabeth.
   Jeg vil klart anbefale dig at bruge friske krydderurter – du kan også bruge frisk/frossen optøet spinat og så tilføje 1 spsk eller 2 af tørrede krydderurter. De friske krydderurter/spinat giver nemlig lidt saftighed 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tærte med røget laks og broccoli