Brownie cookies med havsalt

KARTOFFEL FRITTATA

Vejret er skønt og solen skinner, så igår besluttede min veninde og jeg os for at lave en rigtig sommerret til frokost. Det blev til denne kartoffel frittata med løg, tomater og purløg, som blev nydt ude i det dejlige solskinsvejr. Retten er meget nem at lave og så den er både sund og vegetarisk. Frittata er egentlig bare en omelet, der ikke er foldet sammen.

Det med at få bagt frittataen ovenpå, uden at komme panden i ovnen, kan godt være svært, men jeg har et godt tip – læs det nede i opskriften.

Retten er til 2 personer til frokost, men hvis du serverer en skive rugbrød til, kan det sagtens være til 3. Det gode ved frittata er, at du kan komme lige de ingredienser i, som du godt kan lide. Det kunne fx være asparges, porrer, chorizo, skinke, laks eller hvad du nu har liggende i køleskabet.


Kartoffel frittata med løg, tomater og purløg
                     til 2 personer

1 stor bagekartoffel
1 løg
1-2 spsk olivenolie
4 æg
frisk rosmarin
2 blommetomater
salt og peber
frisk purløg


Så nemt er det:
Start med at skrælle bagekartoflen og skære den ud i tern. Opvarm olien i en pande ved middel-høj varme og kom kartoffelternene på. Skræl og hak løget og kom også dem på panden. Hak lidt frisk rosmarin (fjern dog stilken) og kom det ned til løg og kartofler. Lad kartofler og løg stege på panden i cirka 15-20 minutter til kartoflerne er møre (de må stadig godt have lidt bid).
Skær tomaterne i tern og kom dem på panden.

Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med en gaffel.
Skru panden ned på middel-lav varme, bred fyldet ud så det fylder hele panden og hæld æggemassen over fyldet. Vip panden lidt rundt, så æggemassen fordeler sig over det hele. Når du kan se, at siderne har sat sig lidt, kan du tage et stort stykke stanniol og folde det over panden, så det lukker tæt om siderne – dette gør, at frittaten også bliver bagt ovenpå.

Vent et par minutter til frittataen har sat sig, tag stanniolen af og drys med hakket, frisk purløg, salt og peber.

Håber I nyder det gode vejr,

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brownie cookies med havsalt