Pesto Snurrer

Hveder med kardemomme og citronskal

Friskbagte hveder med strejf af kardemomme og citronskal

Jeg har faktisk aldrig smagt hveder, så det blev jeg nødt til at få lavet om på. Derfor har jeg i dag bagt disse lækre hveder med strejf af kardemomme og citronskal – jeg ville have ønsket, at jeg havde bagt dem før, for de er simpelthen så gode!

Traditionen går helt tilbage fra 1686, hvor Store bededag blev indført. Dette betød, at der ikke var nogen, der måtte arbejde på dagen. Dette galt også bagerne, så de bagte store mængder af hvedeknopper aftenen før, som folk kunne købe og lune næste morgen. I dag spiser de fleste dog de lune hveder aftenen før, men jeg kan skam sagtens spise dem både aften og morgen – især med et godt lag smør og en kop the.

Der er mange variationer af hveder, og jeg tror, at hver familie har hver deres favorit. Jeg har valgt at lave mine ret traditionelle med kardemomme, og så har jeg lige tilføjet lidt revet citronskal, som passer rigtig godt til de bløde kardemommeboller.
Der er ikke noget som duften af friskbagte hveder!

Hveder med kardemomme og citronskal
                      8 stk

1,25 dl mælk
1/4 tsk groft salt
1 tsk sukker
25 g gær
1 stort æg
60 g blødt smør
1 lille tsk kardemomme
skal fra 1 øko citron
275 g hvedemel


Så nemt er det:
Start med at lune mælken, til det er lingefingervarmt. Rør gær, sukker, salt og æg ud i den lune mælk. I en anden skål skal du blande hvedemel, kardemomme, fintrevet skal fra citronen og derefter smuldre det bløde smør i med hænderne. Ælt de to blandinger godt sammen i et par minutter, gerne i en røremaskine. Kom et rent viskestykke over og lad skålen stå en lunt sted til hævning i 1 time.
Ælt dejen godt igennem med hænderne på et køkkenbord drysset med mel. Form 8 boller. Placer bollerne ved siden af hinanden, dog uden at de rør hinanden, i en form med bagepapir og lad dem efterhæve i en time.

Pensl bollerne med æg og bag dem i cirka 18 minutter ved 180 grader.
Nyd dem med koldt smør


Hav en dejlig forlænget weekend
Knus Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pesto Snurrer