KARTOFFEL FRITTATA

FANTASTISKE FALAFLER

Har du nogensinde smagt hjemmelavede falafler? Uanset hvad burde du virkelig lave dem – jeg er ihvertfald blevet helt vild med dem!

Falafler er en slags vegetarisk delle, som spises meget i Mellemøsten, og de består primært af kikærter. Jeg har lavet falafler før, men det her er nu blevet min nye favorit. Opskriften er inspireret af en opskrift fra Thefoodclub. De er super nemme at lave, og så er de sprøde udenpå og lækkert bløde indeni.
Falaflerne har jeg smagt til med citronsaft, spidskommen, lidt chili og frisk persille, og så er de rullet i sesam- og nigellafrø, som virkelig gør noget ekstra for smag og konsistens. Det er så lækkert!

Fantastiske falafler
         24 stk

480 g kikærter (jeg brugte dem fra dåse)
1 rødløg
1 stort fed hvidløg
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt chili
1 tsk salt
1,5 tsk bagepulver
1 stor håndfuld frisk persille
2 små æg
et par spsk citronsaft
ca. 5 spsk mel

– sesam- og nigellafrø til rulning 
+ neutral olie til stegning

Så nemt er det: 
Blend alle ingredienser sammen (jeg brugte en foodprocessor) til dejen er lidt fast. Hvis dejen er for våd, kan du tilsætte lidt mere mel. Stil dejen på køl i 10 minutter, her vil dejen også sætte sig en smule. Form små ‘deller’ med en ske og din hånd og rul dem forsigtigt i en blanding af sesamfrø og nigellafrø.
Steg falaflerne i rigeligt varm olie i en pande ved middel-høj varme. De skal være sprøde på begge sider. Placer et stykke køkkenrulle på en tallerken og læg de stegte falafler ovenpå, så det overskydende olie suges af.

Du kan spise falaflerne med salat, i pitabrød eller noget helt tredje med en dressing til. De er også rigtig gode dagen efter, hvor du kan varme dem i ovnen i 10 minutter ved 180 grader.
I næste uge kommer jeg med et forslag til, hvad du kan servere til falaflerne – du kan godt glæde dig, det er lækkert! 😉

– Anna
 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KARTOFFEL FRITTATA