Sprøde knækbrød

Uimodståelig Lakridsis

Hvem kunne ikke tænke sig en kugle af denne is?

Jeg sidder og drømmer tilbage til denne uimodståelige lakridsis, jeg lavede for et par weekender siden. Det er virkelig en af de bedste is, jeg nogensinde har smagt – og den bedste, jeg nogensinde selv har lavet. Jeg eksperimenterede lidt med en basis isopskrift, og det blev til denne uimodståelige lakridsis. Isen er dejlig cremet og har en perfekt smag af lakrids.
Hvis du ikke er så vild med lakrids, kan du sagtens komme andre smagesgivere i i stedet for. Jeg skal ihvertfald arbejde videre med ingredienser som bær, chokolade, cookie dough, karamelliserede nødder… Åhh der er jo så mange gode valgmuligheder!

“Desværre” er isen utrolig nem at lave, så jeg kommer jo nok til at lave den igen snart 😉

Uimodståelig Lakridsis
        giver ca. 1 liter

1,5 dl sukker
2 bæger pasteuriserede æggeblommer (svarer til 4 blommer)
300 ml. mælk (jeg brugte letmælk)
200 ml. piskefløde
2 tsk raw lakrids pulver (Johan Bülow)
1 spsk lakridssirup (Johan Bülow – kan udelades)

Så nemt er det: 
Start med at piske sukker og æggeblommer luftigt (sukkeret skal være opløst) – det tager et par minutter. Kom mælken i lidt ad gangen, mens du pisker. Pisk fløden stiv i en anden skål. Vend den forsigtigt i æggemassen.
Kør massen på en ismaskine*. Jeg bruger denne ismaskine, der er virkelig god. Imens isen kører rundt drysser du lakridspulver i (det er også her du tilsætter andet fyld eller smagsgivere, hvis du ikke vil have lakrids).
Når isen er som tyk softice, kommer du det i en beholder. Fordel lakridssiruppen over isen i tynde stråler og “Swirl” det rundt ovenpå isen (se billede nedenunder). Du kan sagtens spise isen med det samme, men jeg satte beholderen i fryseren i nogle timer for at få endnu mere is-konsistens.

*Isen bliver bedst på ismaskine, men hvis du ikke har sådan en, kan du komme den i en beholder og derefter i fryseren – bare husk at rør i isen ca. hver halve-hele time, indtil konsistensen af som softice, for at undgå iskrystaller. Kom så først lakridssirup på, når konsistensen er tyk.

Hvilken is er din favorit-is?

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

9 kommentarer

 • Hej Anna – jeg faldt lige præcis over din blog i dette øjeblik 🙂
  Hvor køber du de lakrids-ting?
  Og når jeg ikke har en is-maskine, risikerer jeg så ikke at is-massen klasker sammen?
  Jeg har lavet is mange gange, men altid med kun æggeblommer og fløde (plus sukker osv).
  Tak for din kommentar 🙂

  Hilsen Vivi

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ps den ser vrkelig lækker ud!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhm, sommerstemning med ske!

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lige præcis Anne 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Vivi, tusind tak for din besked – det er virkelig en lækker is!
  Jeg har købt lakridspulver + -sirup hos en specialforretning i Roskilde, men du kan få det mange steder, fx i vin- eller specialforretninger. Det gør bare hele forskellen!
  I forhold til ismaskine så bliver en is altså bedst med sådan en, det kan man ikke rigtig komme uden om. Ismassen klasker ikke sammen, men der kan være en risiko for, at den bliver en smule krystalliseret, når man ikke bruger ismaskine. Du kan dog læse mit råd ovenover i indlægget, hvor der står, hvad du kan gøre, hvis du ikke har ismaskine. Håber du finder ud af det 🙂
  Knus Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Hej Anna er det raw lakridspulver eller fint lakrids pulver ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej, jeg har brugt raw lakridspulver 😉
  Knus Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia F

  Hej Anna
  Tusind tak for super god inspiration 🙂 vil bare høre hvilken ismaskine du har? eller kan anbefale.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprøde knækbrød