Kanelsnurrer med marcipan

Sprøde knækbrød

I går gik jeg i køkkenet, fordi jeg havde lyst til at lave noget lækkert. Jeg kiggede i skabet, biksede noget sammen, og det blev til disse virkelig lækre, sprøde og ikke mindst nemme knækbrød.
De er fyldt med lækre ingredienser som græskarkerner, havregryn og solsikkekerner. Kom bare de kerner og frø i, som du kan lide.
Jeg skal ihverfald eksperimentere lidt med denne sunde snack. Jeg tænker revet ost, soltørrede tomater, nødder eller oliven? mmh!

Knækbrøddene er perfekte som hurtigt mellemmåltid – og de smager seriøst godt med en ost på! 😉

Sprøde knækbrød med kerner
               16 stk

1 dl havregryn 
3/4 dl hvedemel
3/4 dl grahamsmel (eller andet groft mel)
1/2 dl græskarkerner
1/2 dl solsikkekerner
1/2 dl hørfrø
1 dl koldt vand
1/2 dl olie
0,5 tsk bagepulver
0,5 tsk salt

Så nemt er det:
Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Dejen skal være sammenhængende, men også lidt klistret. Tag 2 store stykker bagepapir frem. Læg dejen i midten af det ene stykke bagepapir og læg det andet bagepapir ovenpå. Rul nu dejen ud med en kagerulle. Dejen skal være et par mm. tyk og fylde det meste af en bageplade. Ved at lægge dejen mellem 2 stykker bagepapir, sikrer du dig, at det ikke klistre til kagerullen eller bordet.
Tag forsigtigt det øverste bagepapir af. Flyt bagepapiret med dejen over på en bageplade. Brug en kniv eller pizzaskærer til at skære dejen i 4×4 stykker, så du får 16 i alt.

Bag knækbrøddene i ovnen i ca. 20 minutter ved 180 grader. Lad dem afkøle lidt, inden du forsigtigt brækker dem fra hinanden. Opbevar dem i en lufttæt boks.

Anna
   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelsnurrer med marcipan