Chokorugboller

Rabarberkage med marcipan og mandler

Det er dejligt vejr udenfor, og det er ved at være rabarbersæson nu, og det skal jo fejres med en skøn og ikke mindst nem kage med rabarber, marcipan og hakkede mandler. Jeg har lavet den kage før med æbler og kanel (se opskrift her), og det er altså en favorit, så jeg tænkte, at man kunne bytte æbler og kanel ud med rabarber og marcipan – og det fungerede skam ret godt 🙂

Kagen er fyldt med sommerlige, let syrlige rabarber, sød marcipan og knasende mandler på toppen. Den er både god friskbagt og lun fra ovnen, men også efter en dag i køleskabet, så du kan sagtens lave kagen dagen før. Server den evt. med en kugle vaniljeis, en klat cremefraiche eller skyr, som går rigtig godt til kagen.

Tip: du kan sagtens komme vanilje i dejen, bruge andre former for frugt, fx bær, blommer eller pære og drysse med fx hasselnødder eller valnødder. Der er mange gode muligheder!


Rabarberkage med marcipan og mandler
               til ca. 10 personer

150 g blødt smør
190 g sukker
3 store æg
150 g mel
1 tsk bagepulver
75 g marcipan
ca. 180 g rabarber
en lille håndfuld mandler

Så nemt er det:
Start med at piske smør og sukker sammen. Tilsæt et æg ad gangen. Bland mel og bagepulver og rør det i smør-sukkerblandingen. Riv marcipanen groft på en rivejern og rør 2/3 i dejen. Kom bagepapir i en form, ca 22 x 22 cm (du kan også bare vælge at smøre formen med smør og undlade bagepapir) og hæld dejen ned i. Skær enderne af rabarberstilkene og smid dem ud. Skær rabarberstilkene i små bider/tern. Hak mandlerne groft. Fordel rabarberstykkerne ovenpå dejen og tryk dem lidt ned i dejen, man skal stadig kunne se dem (se billede nedenunder). Drys med resten af det revne marcipan og de hakkede mandler.

Bag kagen i 40-45 minutter i ovnen ved 175 grader.
Lad kagen køle af.

inden ovn
Hav et par dejlige sommerdage,
Knus Anna
 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

12 kommentarer

  • Hvor ser den lækker ud 🙂 overvejer at lave den til min familiefødselsdag i næste weekend 🙂 kan du huske hvor stor formen er som du har brugt? 🙂 knus
    ps. lækre opskrifter du har!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak Louise for en dejlig besked,
    Kagen er ret god! Jeg har brugt en kvadratisk form, cirka 23×23 cm
    – vil meget gerne høre, hvad du synes om den 😉
    Knus Anna

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgitte

    Jeg vil lave den i eftermiddag med mine små rabarber fra haven og har tænkt at bruge en almindelig rund tærteform.
    :grinning:

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annemette

    Hej Anna. Det er en super lækker og super nem kage. Jeg laver den for anden gang i dag til studenterfesten. Den bliver en klassiker her hos os. Kh Annemette

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Det er jeg virkelig glad for at høre Annemette!
      Tillykke til studenten 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stina

    Hej Anna. Har du nogle mål på den form du har brugt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej Stina. Ja selvfølgelig!
      Den er cirka 22 x 22 cm 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stina

      Tak Anna – måske stod det allerede i opskriften, men så har jeg overset det i farten

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Nej jeg har lige skrevet det ind, hvis der var andre, der spekulerede over størrelsen.
      Så du havde set helt rigtigt Stina 😉
      Hav en god dag!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmm, elsker rabarber. Og den her kage ser da skøn ud. Den må prøves. Selvfølgelig med hjemmelavet marcipan. Det har jeg skrevet mere om her: http://grovkoekkenet.dk/marcipan/

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokorugboller