Chokorug / rugbrødsboller med chokolade

Rabarberkage med marcipan og mandler

Rabarberkage med marcipan og mandler

Det er dejligt vejr udenfor, og det er ved at være rabarbersæson nu, og det skal jo fejres med en skøn og ikke mindst nem rabarberkage med marcipan og hakkede mandler. Jeg har lavet den kage før med æbler og kanel (se opskrift her), og det er altså en favorit, så jeg tænkte, at man kunne bytte æbler og kanel ud med rabarber og marcipan. Det fungerede skam ret godt.

Rabarberkagen er fyldt med sommerlige, let syrlige rabarber, sød marcipan og knasende mandler på toppen. Den er både god friskbagt og lun fra ovnen men også efter en dag i køleskabet, så du kan sagtens lave kagen dagen før. Server den evt. med en kugle vaniljeis eller en klat cremefraiche, som går rigtig godt til kagen.

Tip: du kan sagtens komme vanilje i dejen, bruge andre former for frugt, fx bær, blommer eller pære og drysse med fx hasselnødder eller valnødder. Der er mange gode muligheder!

Find flere opskrifter med rabarber lige her.

Rabarberkage med marcipan og mandler
Rabarberkage med marcipan og mandler


Rabarberkage med marcipan og mandler (til ca. 10 personer)

  • 150 g blødt smør
  • 190 g sukker
  • 3 store æg
  • 150 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 75 g marcipan
  • ca. 180 g rabarber
  • en håndfuld mandler

Så nemt er det: Start med at piske smør og sukker sammen. Tilsæt og pisk et æg i ad gangen. Bland mel og bagepulver og rør det i smør-sukkerblandingen. Riv marcipanen groft på en rivejern og rør 2/3 i dejen. Kom bagepapir i en form, ca 22 x 22 cm og hæld dejen ned i.

Fjern ender fra rabarberstilkende og skær rabarberstilkene i små stykker. Hak mandlerne groft. Fordel rabarberstykkerne ovenpå dejen og tryk dem lidt ned i dejen, man skal stadig kunne se dem (se billede nedenunder). Drys med resten af det revne marcipan og de hakkede mandler. Bag kagen i 40-45 minutter i ovnen ved 175 grader. Lad kagen køle af.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

26 kommentarer

  • Hvor ser den lækker ud 🙂 overvejer at lave den til min familiefødselsdag i næste weekend 🙂 kan du huske hvor stor formen er som du har brugt? 🙂 knus
    ps. lækre opskrifter du har!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak Louise for en dejlig besked,
    Kagen er ret god! Jeg har brugt en kvadratisk form, cirka 23×23 cm
    – vil meget gerne høre, hvad du synes om den 😉
    Knus Anna

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgitte

    Jeg vil lave den i eftermiddag med mine små rabarber fra haven og har tænkt at bruge en almindelig rund tærteform.
    :grinning:

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Det lyder lækkert Birgitte!
      Jeg håber, at du kan lide den 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annemette

    Hej Anna. Det er en super lækker og super nem kage. Jeg laver den for anden gang i dag til studenterfesten. Den bliver en klassiker her hos os. Kh Annemette

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Det er jeg virkelig glad for at høre Annemette!
      Tillykke til studenten 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stina

    Hej Anna. Har du nogle mål på den form du har brugt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej Stina. Ja selvfølgelig!
      Den er cirka 22 x 22 cm 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stina

      Tak Anna – måske stod det allerede i opskriften, men så har jeg overset det i farten

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Nej jeg har lige skrevet det ind, hvis der var andre, der spekulerede over størrelsen.
      Så du havde set helt rigtigt Stina 😉
      Hav en god dag!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmm, elsker rabarber. Og den her kage ser da skøn ud. Den må prøves. Selvfølgelig med hjemmelavet marcipan. Det har jeg skrevet mere om her: http://grovkoekkenet.dk/marcipan/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Det lyder lækkert!
      Jeg håber, at du kan lide kagen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karin

    Nu har jeg bagt kagen et par gange. Sidst igår, hvor jeg vendte rabarberstykkerne ned i dejen. Det syntes jeg kun, at den blev bedre af. 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Det er dejligt at høre Karin! Og tak for tip 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

    Tusind tak for den lækre opskrift. Den er suverænt den bedste jeg har fået. Mums!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Ih hvor er det dejligt at høre Kristina! Jeg får sådan lyst til at lave den igen snart 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Brita Bek

    Hejsa
    Jeg vil gerne høre, om de 175 gr. er varmluft eller alm. ovn – Tak. Jeg glæder mig til at prøve den af til mine gæster her i juni
    Mange hilsener
    Brita

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Brita.
      Det er varmluft – jeg bruger altid varmluft, medmindre jeg skriver andet 🙂
      Håber I kan lide den!
      Kh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette Ganderup

    Hej. Jeg skal lave den til mine kolleger, som er 10 personer, men de er ret kageglade. Tror du jeg kan lave 1.5 gang opskrift og så bruge en rund springform på 27 cm Ø?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Henriette.
      Ja det tror jeg sagtens! Så skal du bare måske bage den 5 minutter længere – den bliver måske et par cm højere.
      Bare hold øje med den 🙂
      Håber I kan lide den!
      Kh A

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Henriette

      Jeg tog chancen. Lavede halvanden gang opskriften, og den så rigtig god ud da jeg tog den ud af ovnen. Den er faldet lidt sammen i midten, men dem der ikke kan lide den i morgen, må tage et stykke rugbrød! Tak for svar 😁

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Haha det er dejligt at høre Henriette!
      God dag til dig 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgitte

    Hej Anna,
    Er lige flyttet i hus hvor der er rabarber i haven, så vil prøve din opskrift😊 Tænker det er til en fødselsdag sidst i næste uge – vil høre om du har prøvet at fryse kagen og om den forbliver god? Mange hilsner Birgitte😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Birgitte.
      Det lyder da så skønt med rabarber i haven!
      Jeg har aldrig prøvet at fryse den, og jeg vil nok altid argumentere for, at en friskbagt kage klart er bedst.
      Kagen er heldigvis ret overskuelig at lave, men hvis du er i tidsnød, kan den godt laves dagen eller to dage før.
      Her kan du bare opbevare den i køleskabet 🙂
      Kh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Birgitte

      Hov! Det gik lige op for mig, at jeg aldrig fik skrevet tak for svar – men forsinket tak for svar!😊 Jeg ventede med at bage den på dagen, da det fik op for mig hvor nemt tilgængeligt opskriften så ud og den smagte simpelthen så dejligt! Jeg har en rest som jeg nu har puttet i fryseren som forsøg😊 Tak for en rigtig god opskrift!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Det lyder bare skønt Birgitte! Tak fordi du skrev tilbage 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokorug / rugbrødsboller med chokolade