Rocky Road

Hjemmelavede pitabrød

Jeg har i lang tid haft lyst til hjemmelavede pitabrød, så det lavede jeg her i ferien. Store og luftige pitabrød fyldt med saftig kylling, sprøde grønsager og cremet guacomole.

Jeg har aldrig før bagt mine egne pitabrød, men da jeg så Mette Blomsterberg lave dem i fjernsynet, fik jeg sådan lyst til det – derfor er opskriften inspireret af hendes.
Hemmeligheden ved pitabrød er, at de skal bages i kort tid ved meget høj varme ovenpå brandvarme bageplader. De blev rigtig gode, og det er ihvertfald herhjemme slut med at købe de færdigbagte, for det var slet ikke så svært.

Det er bare så hyggeligt at sætte sig ned med familien med varme, friskbagte pitabrød og fylde dem med lige det du har lyst til – det er “fingermad”, når det er bedst.

Hjemmelavede pitabrød
          12 stk

3 dl koldt vand
15 g gær
4 g salt
300 g tipo 00 (mel)
150 g grahamsmel (eller andet fuldkornsmel)
18 g olivenolie

Så nemt er det:
Start med at hælde vand, gær, salt, tipo oo mel og halvdelen af fuldkornsmelet i en røremaskine. Ælt dejen med maskine (eller evt hænder) i 5 minutter. Tilsæt så olie og derefter resten af fuldkornsmelet. Ælt dejen videre i 15 minutter til den bliver smidig og fast.
Del så dejen i 12 stykker og rul dem til boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve under et viskestykke et lunt sted i 40 minutter.

Imens skal du sætte en ren bageplade i ovnen og tænde ovnen på 230-250 grader (afhængig af hvor varm din ovn kan blive). Det er vigtigt, at ovn og bageplade er gennemvarm, og derfor skal ovnen tændes i god tid.
Tag bollerne frem, når de har hævet. Kom lidt tipo oo på bordet og rul bollerne med en kagerulle, til de er cirka 12 cm i diameter (de må ikke være for tynde).

Bag 2 pitabrød ad gangen. Læg dem ind på den brandvarme bageplade og bag dem i cirka 4-5 minutter. De burde meget gerne hæve op, og de skal tages ud lige inden de bliver sprøde.
Se billeder nedenunder.

Da pitabrødene blev smidt ind
Færdige pitabrød

Server brødene med det fyld du godt kan lide. Jeg stegte kyllingebryst, skar salat, tomat og agurk ud og lavede en guacomole (du kan finde opskrift her).
Men du kan også fylde pitabrødet med meget andet. Her er et par forslag:
– kød som hakkekød, tun, laks, lammekød, falafler…
– grønt som løg, rucola, æbler, ærter, majs, ristet blomkål og kikærterrødbederåkost?
– dressing som yoghurt, hummuspesto

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

9 kommentarer

  • Carsten

    De ser super lækre ud. Jeg synes ofte når man bager selv, de bliver “bolle” agtige og alt for tykke. Pita brød skal efter min mening være relativt tynde. Jeg prøver dem her i aften. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carsten

    De blev super. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jerzy

    Jeg vil ælte dejen i maskinen, men mangler oplysning om hastigheden i begge omgange.
    Jeg har en steel-plade på ca. 12 kg, så jeg varmer den op i ca. 2 timer, men hvilken varme bruger når du bager pitabrød.
    De ser perfekt ud.
    På forhånd tak.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Jerzy.
      Du kan bare ælte i medium hastighed på røremaskinen.
      Temperaturen på ovnen står oppe i indlægget: 230-250 alt efter hvor varm din ovn kan blive 🙂
      Vh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for dit überhurtigt svar.
    Jeg har udtrykt mig forkert.
    Jeg mente, om du bruger varmluft eller traditionel varme, når du bager pitaer.
    Håber du har tålmodighed med mig 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Ahh nu forstår jeg!
      Jeg ville bruge over/under-varme og ellers varmluft 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rocky Road