Uimodståelig Lakridsis

Farverig Favorit Frokost

3 dejlige f’ere – Farverig favorit frokost aka. Marrokansk rødbede-gulerods-couscous med hummus og citron. Det er en af mine favorit frokoster, fordi den er så dejlig nem og hurtig at lave, den er sund og så smager den skønt, især med hummus ovenpå. Man kan vel godt sige, at retten er marrokansk inspireret, da den er lidt krydret. Det er faktisk en ret, jeg har lavet rigtig mange gange, men som jeg opdagede, at jeg ikke havde lagt på bloggen endnu – det var jo en fejl!

Retten er vegetarisk, men du kan sagtens komme stykker af tilberedt kylling i. Du kan også komme andre grønsager i, det er helt op til dig, hvad du godt kan lide. Jeg elsker bare sprødheden fra gulerødder og rødbeder + den smukke røde farve, som rødbederne også giver. Retten er perfekt til frokost, men kan også sagtens laves til aftensmad, måske med et stykke kylling ved siden af.

Marrokansk Couscous med hummus
            til 1 person

1 lille gulerod
1 rødbede
1/2 spsk olivenolie
timian
1/2 bouillonterning (jeg bruger kyllingebouillon)
2,5 dl kogende vand
70 g couscous
1 spsk hummus (du kan finde en opskrift her 
eller bruge en færdigkøbt, fx Løgismoses – det gør jeg, når det skal gå hurtigt)
citron + salt + peber

Så nemt er det:
Skræl og skær rødbede og gulerod i små tern. Varm olien i en lille gryde. Steg grønsagsternene i 5 minutter ved middel-høj varme – de skal stadig have lidt bid. Tilsæt et drys timian, salt og peber. Imens det steger, skal du røre den halve bouillonterning ud i det kogende vand i en skål. Du kan også bare bruge 2,5 dl færdig bouillon. Kom bouillonen op i gryden sammen med couscous, skru ned på lavt blus og kom låg på gryden. Efter cirka 3-4 minutter har couscous’en suget al væsken til sig – du kan med fordel røre i det hvert andet minut. Anret retten i en skål med en skefuld hummus i midten og et drys citronsaft, salt og peber ovenpå.

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Uimodståelig Lakridsis