Hjemmelavede pitabrød

Chokorug / rugbrødsboller med chokolade

Chokorug / Rugbrødsboller med chokolade

Har du smagt Chokorug, også kendt som rugbrødsboller med chokolade, fra lagkagehuset? De her smager ligesom dem. Chokorug, chokorugboller, rugboller med chokolade eller hvad man nu vil kalde dem, har stået på min to-do liste i et stykke tid, og nu fik jeg lavet dem – nøj de var gode!

Chokorugbollerne er simpelthen så lækre. De er saftige og den let syrlige rugbolle sammen med den bitre, søde mørke chokolade passer bare så godt sammen. De tager 3 dage at lave, men de 2 første dage skal du blot bruge sammenlagt 5 minutter, så det skal bestemt ikke skræmme dig væk. Jeg lover, at det er ventetiden værd, for de er virkelig gode! 😉

Tip: du kan sagtens lave halvdelen eller hele portionen uden chokolade, for så passer de perfekt i madpakken. Du kan også tilføje tørrede frugter sammen med chokoladen, det er jeg sikker på vil smage godt.
Find flere opskrifter på sunde snacks lige her.
Chokorug / Rugbrødsboller med chokolade
Chokorug / Rugbrødsboller med chokolade

Chokorug / Rugbrødsboller med chokolade (15 stk)

Dag 1 – en slags surdej:
275 g rugmel
6 g gær
2 dl koldt vand

Start med at opløse gæren i det kolde vand og bland herefter rugmel i. Det er meningen, at det skal være en tæt klump. Kom film over skålen og sæt den i køleskabet.

Dag 2 – iblødsætning af kerner:
200 g femkorns-bageblanding fra urtekram*
80 g græskarkerner
3,5 dl koldt vand

Bland disse 3 ingredienser i en skål, dæk skålen med film og lad den stå på køkkenbordet til dag 3.

Dag 3 – bagning:
2 tsk salt
110 g mørk chokolade
en lille håndfuld hasselnødder 

Bland de udblødte kerner og surdejen rigtig godt, evt. i røremaskine eller elpisker med dejkroge, til der ikke er nogle klumper af surdej tilbage. Hak den mørke chokolade groft og bland den i dejen. Dejen skal være klistret. Lav 15 boller/klatter med en ske og læg dem på bageplader med bagepapir. Hak hasselnødderne og drys dem over bollerne.
Lad bollerne hæve ved stuetemperatur i en times tid og bag dem derefter i 35 minutter ved 180 grader varmluft.

Bollerne er saftige i flere dage og kan efter 3. dag lunes i ovnen i 5 minutter ved 125 grader.

* femkorns-bageblanding består af knækkede rug- og hvedekerner, solsikkerkerner, 
sesamfrø og hørfrø – hvis du ikke kan få det, kan du selv blande det. 

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

11 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavede pitabrød