Rabarberkage med marcipan og mandler

Asiatisk laks med soya, ingefær og krydderurter

Asiatisk laks med soya, ingefær og krydderurter

Laks er en af mine mange livretter. Jeg har svært ved kun at vælge én livret, når der er så meget, der smager så godt. Men denne opskrift på asiatisk laks er en af dem. Der er simpelthen ikke meget, der slår et godt stykke laks med noget lækkert tilbehør, især her om sommeren. Det er jo simpelthen så nemt at lave. Denne måde at lave laks på har jeg lært af min søde mor.

Min favorit måde at få laks på er meget enkel: revet citronskal ovenpå og så ind i ovnen. Denne gang ville jeg prøve noget nyt. Topping/marinade består af purløg, koriander, chili, ingefær, lime og soja – og det her kunne nemt blive en asiatisk konkurrent til den enkle variation med citronskal. Den er nemlig super nem at lave og smager så skønt.

Find flere opskrifter med fisk lige her.

Asiatisk laks (til 4 personer)

  • 4 stk laksefileter uden skind
  • 1 håndfuld koriander
  • 1 lille håndfuld purløg
  • 1 chili
  • 1 lille spsk revet ingefær
  • 2 spsk indonesisk soya (det er tykkere end normal soja) 
  • saft fra 1/2 lime eller citron

Så nemt er det: Start med at lave marinade/topping. Hak koriander og purløg fint. Halver chili, fjern kerner og hak den. Bland hakket chili, ingefær, koriander, purløg, limesaft og indonesisk soya i en skål. Kom bagepapir i en form, læg laksefilterne ved siden af hinanden nede i og fordel marinaden over – gnub gerne forsigtigt ind i laksen. Bag laksefileterne i cirka 10-12 minutter ved 200 grader.

Laksen blev serveret med (de første) nye, kogte, danske kartofler vendt med lidt krydderurter, olivenolie, citronsaft, salt og peber og lidt pak choi stegt i lidt olivenolie i et par minutter ved høj varme.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarberkage med marcipan og mandler