Frisk pasta med laks, spinat og langtidsbagte tomater

Chevre chaud salat

Chevre chaud salat
Salade Chevre Chaud med blåbær, pærer og ristede valnødder

Mød en af mine yndlings salater. Den franske Chevre Chaud salat, her i en udgave a la Anna-mad. Der er så mange muligheder i forhold til salaten, men jeg er vild med at holde den simpel og toppe med ristede valnødder, pærer og blåbær. Det er et hit sammen, hvis du spørger mig.

Chevre chaud betyder jo egentlig varm gedeost. I min salat er små stykker brød toppet med en skive gedeost og drysset med lidt akaciehonning, inden de bages i ovnen, til brødet er ristet og gedeosten er varm og nærmest smeltet. Den saltede smag fra gedeosten går perfekt sammen med sødmen fra honning oven på det sprøde brød, som giver en god konsistens. Pærer og blåbær give en saftighed og frisk twist. Salat giver sprødhed. Det er perfekt og en utrolig sund, nem og lækker salat. Hvis du ikke er vild med gedeost, kan du også bruge feta eller mozzarella.

Find flere opskrifter på salat lige her.

Chevre chaud salat

Chevre chaud salat (til 2 personer)

  • iceberg salat
  • 1 pære
  • 10 sukkerærter
  • en lille håndfuld blåbær
  • 10 valnødder
  • 4 små skiver brød
  • 4-8 skiver gedeost (gerne fra rulle)
  • akaciehonning
  • citronsaft


Så nemt er det: Start med at riste brødene lidt i en brødrister. Tænd ovnen på 200 grader. Skær brødene over, så du har 4 halve skiver. Kom en eller to skiver gedeost på hvert stykke brød og drys med en lille smule akaciehonning. Kom gedeostebrødene og valnødderne i ovnen i ca. 5 minutter, til valnødderne har taget lidt farve og osten varm.

Skyl salat og riv det i mindre stykker. Skær sukkerærter over på langs, skyl blåbær og pærer og skær pæren i aflange skiver. Kom salat nederst på tallerkenen. Kom herefter sukkerærter og pærer ovenpå. Drys godt med citronsaft ud over. Anret 2 skiver gedeostebrød på hver salat. Hak valnødderne groft og drys dem ud over de 2 tallerkener sammen med blåbærrene.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frisk pasta med laks, spinat og langtidsbagte tomater