De bedste fastelavnsboller

Salade Chevre Chaud

Salade Chevre Chaud med blåbær, pærer og ristede valnødder

Nederst kan du læse lidt om en ny udfordring, jeg har givet mig selv.

Nu til denne skønne salat. Det her er nemlig en af mine yndlings salater – nemlig den franske Salade Chevre Chaud, her i en udgave a la Anna-mad.
Der er så mange muligheder i forhold til salaten, jeg synes bare at ristede valnødder sammen med pærer er et hit sammen med den enkle salat under de klassiske brød.
Brødene er toppet med en skive gedeost og drysset med lidt akaciehonning og så bagt i ovnen, så brødet er ristet og gedeosten er varm og nærmest smeltet.
Den saltede smag fra gedeosten går perfekt sammen med sødmen fra honning oven på det sprøde brød, som giver en god konsistens.

Hvis du ikke er vild med gedeost, kan du også bruge feta eller mozzarella.
Det er en utrolig nem, sund og lækker salat!

Salade Chevre Chaud 
        2 personer

iceberg salat
1 pære
10 sukkerærter
en lille håndfuld blåbær
10 valnødder
2 skiver brød
4 skiver gedeost
akaciehonning
citronsaft


Så nemt er det:
Start med at riste brødene lidt i en brødrister, ikke for meget. Tænd ovnen på 200 grader. Skær brødene over, så du har 4 halve skiver. Kom en skive gedeost på hvert stykke brød og drys med en lille smule akaciehonning. Kom gedeostebrødene og valnødderne i ovnen i ca. 5 minutter, til valnødderne har taget lidt farve og osten varm. Gedeosten flyder ikke ud, når den bliver varm, men holder formen så du kan lige mærke på den, om den er blevet blød.
Start imens anretningen. Skyl salat og riv det i mindre stykker. Skær sukkerærter over på langs, skyl blåbær og pærer og skær pæren i aflange skiver. Kom salat nederst på tallerkenen. Kom herefter sukkerærter og pærer ovenpå. Drys godt med citronsaft ud over. Anret 2 skiver gedeostebrød på hver salat. Hak valnødderne groft og drys dem ud over de 2 tallerkener sammen med blåbærrene.


Ps. jeg givet mig selv en ny udfordring. Jeg går ren palæo de næste 3 dage, og jeg har fået begge mine forældre med på den, trods lidt skepsis især fra fars side. I kan læse meget mere i et indlæg i næste uge og glæde jer til lækre palæo-opskrifter.

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De bedste fastelavnsboller