Stenalderbrød

Konfektagtig Blondie med lakrids og blåbær

3 stykker af den lækre, bløde, konfektagtige blondie (hvid chokolade-brownie) med lakrids og blåbær

Nu kommer der en lækkerbisken af en opskrift – og så er den helt uden mel! Denne blondie (hvid chokolade-brownie) har en skøn konfektagtig og lidt blød konsistens, en dejlig sødme fra den hvide chokolade, lidt friskhed fra blåbærrene og en skøn smag fra lakridsen. Kagen er stærkt inspireret af en opskrift fra søde Anneauchocolat og Maja’s nye chokoladekogebog “Lykken er chokolade” – helt klart en anbefalelsesværdig bog, så mange lækre opskrifter! Dog ser deres noget anderledes ud, men jeg ændrede også lidt undervejs, fx bagetiden for ellers ville den simpelthen have været ubagt + tilføjet nogle blåbær til kagen.

Det skulle egentlig have været en kage, men jeg vil hellere kalde den konfekt-blondie, fordi konsistensen minder mere om chewy konfekt end en egentlig kage.
Bag kagen dagen før du skal have den, for så sætter den sig lidt og smager endnu bedre 🙂

Konfektagtig Blondie med lakrids og blåbær
                Til 8 personer

100 g smør
100 g sukker
100 g hvid chokolade
2 æg
100 g mandler, smuttede og fint blendet
1 spsk Bülow raå lakridspulver
70 g hvid chokolade
en lille håndfuld blåbær

Så nemt er det: 
Start med at smelte smør og de 100 g hvid chokolade over et vandbad. Pisk sukker, æg og lakridspulver luftigt sammen og rør forsigtigt smør-chokoladeblandingen i. Vend derefter de fintblendede mandler i også. Hak de 70 g hvid chokolade groft og vend det i dejen sammen med de friske blåbær.
Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir og bag den i cirka 40-45 minutter i ovnen ved 175 grader. Skru eventuelt lidt ned for graderne de sidste 5-10 minutter.
Lad den køle af, inden du sætter den på køl i nogle timer og meget gerne natten over.
Skær den i mindre stykker og server eventuelt med friske blåbær og en kugle vaniljeis.

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stenalderbrød