Portobelloburger med grove fritter

En af yndlings pastaretterne

Frisk, cremet pasta med laks, spinat og langtidsbagte tomater

Det her er blevet en af mine yndlings pastaretter, som, for ikke så lang tid siden, blev lavet ud fra det, der på det tidspunkt var i køleskabet og er siden hen blevet lavet flere gange.
Frisk pappardelle pasta med spinat, røget laks, langtidsbagte tomater, citron, cremet philadelphia og purløg – så nemt, sundt og rigtig lækkert!
Billedet er ikke det bedste, men det er bare så god en ret, at jeg måtte dele den!

Hvis du, ligesom jeg, er vild med pastaretter, kan du finde inspiration til flere favorit pastaretter her: Lady og vagabondenPasta med pesto,
Hokkaido-lasagne med spinat, ærter og ost og Spinat-lakselasagne

Frisk, cremet pasta med laks, spinat og langtidsbagte tomater
aftensmad til 3 sulte personer

250 g frisk spinat
15-20 cherrytomater
1 rødløg
200 g røget laks
375 g frisk pappardelle pasta (eller andet bredbåndet pasta)
2 store spsk. philadelphia light
4-5 spsk mælk
en håndfuld frisk purløg
saft fra 1/2 citron
salt og peber

Så nemt er det: 
Start med at skære cherrytomaterne i halve. Bag dem i ovnen i 1 time ved 125 grader dryppet med lidt olivenolie og drysset med lidt salt, peber og sukker. Når de har været inde i 50 minutter, skal du dampe spinaten i en gryde med en lille smule vand, til spinaten er faldet helt sammen. Kom det op i en si og pres overskydende væde ud af spinaten.
Skræl og hak rødløget fint og steg det i en stor pande i en smule olivenolie i et par minutter. Skru ned på mellemvarme. Skær laksen i små tern og kom det op til løget. Bland philadelphia og mælk med en ske i et glas, og kom det på panden og rør rundt i et par minutter.
Kog imens den friske pasta efter anvisning på pakken – det plejer at tage ca. 4 minutter. Hæld vandet fra (gem evt lidt af kogevandet).
Kom de langtidsbagte tomater, den dampede spinat, pasta og citronsaft på panden. Varm det langsomt op og kom evt lidt af pasta-kogevandet på, hvis det er for “tørt” – det skal ikke svøbe i sovs, det skal bare være et lækkert cremet lag om pastaen. Pyt med hakket, frisk purløg, salt og peber.

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

4 kommentarer

  • Det ser godt nok lækkert ud ��

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Lene, det er jeg rigtig glad for at høre!
    Knus Anna

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

    Røget laks; er det så varmrøget laks, eller bare almindelig røget laks? Hvis du forstår mit spørgsmål!
    Det ser nemlig vildt lækkert ud 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak, det er så lækkert!
    Det er bare helt almindelig røget laks – de tynde skiver, man kan få i "flade pakker" 😉
    Knus Anna

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Portobelloburger med grove fritter