Kage med dadler, kokos og kakao (uden sukker og mel)

Frisk pasta med laks, spinat og langtidsbagte tomater

Frisk pasta med laks, spinat og langtidsbagte tomater

Frisk, cremet pasta med laks, spinat og langtidsbagte tomater. Det er en af mine yndlings pastaretter. Den blev faktisk bikset sammen ud fra det, der var i køleskabet og er siden hen blevet lavet mange gange. Billedet er måske ikke det bedste, men jeg lover, at retten er god. Det er en af mine livretter, og så er den virkelig nem at lave.

Det er super simpelt. Frisk bredbåndet pasta, spinat, røget laks, langtidsbagte tomater, citron, philadelphia og purløg. Når du har bagt tomaterne, tager det ikke mere end 15 minutter at bikse resten sammen. Det eneste der tager tid med denne pasta er de langtidsbagte tomater. Hvis du har travlt kan du skrue op til 175 grader og give dem 20 minutter i steder.

Find endnu flere lækre pastaretter lige her.

Frisk pasta med laks, spinat og langtidsbagte tomater (aftensmad til 3-4 personer)

  • 250 g frisk spinat
  • 20 cherrytomater
  • 1 rødløg
  • 200 g røget laks
  • 375 g frisk pappardelle pasta (eller andet bredbåndet pasta)
  • 2 store spsk. philadelphia light
  • 4-5 spsk mælk
  • en håndfuld frisk purløg
  • saft fra 1/2 citron
  • salt, peber og sukker


Så nemt er det: 
Start med at skære cherrytomaterne i halve og vende med lidt olivenolie, salt, peber og sukker. Bag dem i ovnen i 1 time ved 125 grader dryppet med lidt olivenolie og drysset med lidt salt, peber og 1 tsk sukker. Når de har været inde i 50 minutter, kan du starte på resten.
Skræl og hak rødløget fint og steg det i en stor pande i en smule olivenolie i et par minutter. Kom spinat på og lad det falde sammen. Skru ned på mellemvarme. Skær laksen i små tern og kom det på panden. Bland philadelphia og mælk med en ske i et glas og kom det på panden og rør rundt i et par minutter.

Kog imens den friske pasta efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra (men gem lidt af kogevandet). Kom de langtidsbagte tomater, pasta og citronsaft på panden. Varm det langsomt op og kom evt lidt af pasta-kogevandet på, hvis det er for “tørt”. Pyt med finthakket purløg.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

4 kommentarer

  • Det ser godt nok lækkert ud ��

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Lene, det er jeg rigtig glad for at høre!
    Knus Anna

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

    Røget laks; er det så varmrøget laks, eller bare almindelig røget laks? Hvis du forstår mit spørgsmål!
    Det ser nemlig vildt lækkert ud 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak, det er så lækkert!
    Det er bare helt almindelig røget laks – de tynde skiver, man kan få i "flade pakker" 😉
    Knus Anna

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kage med dadler, kokos og kakao (uden sukker og mel)