Anmeldelse af Grød, Torvehallerne

Kage med dadler, kokos og kakao (uden sukker og mel)

Et sundt alternativ til lækker kage med dadler, kokos og kakao – helt uden sukker og mel

Jeg er nu kommet hjem fra en dejlig uge i Abu Dhabi og Dubai – det har været skønt. Men nu skal der gang i madbloggen igen! Og det her er en kage, som jeg blev positivt overrasket over. Min veninde havde fortalt mig om en opskrift fra Dittes madblog (the food club – super lækker blog), så den opskrift blev jeg inspireret af, og det blev til dette lækre og sundere alternativ, nemlig chokoladekage med bl.a. dadler, kokos, kakao og banan. Intet sukker, mel eller smør er brugt.

Kagen er dog drysset med lidt flormelis, men det behøves overhovedet ikke. Det var mere for udseendes skyld. Jeg har også pyntet med friske blåbær, flager af hvid chokolade og de fine flag, som min søde veninde har foræret mig 🙂
Kagen har en dejlig fugtig konsistens, en super lækker og intens smag – og er (efter min mening) endnu bedre efter en dag i køleskabet.

Kage med dadler, kokos og kakao

              8-10 stykker

ca 20 friske dadler
1 moden banan
3 æg
3 spsk stuetemperet kokosolie
1 dl stærk kaffe
1 vaniljestang
40 g kakaopulver
1 tsk bagepulver
65 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
et nip salt
2 spsk kokosmel


Så nemt er det:
Fjern eventuelle sten fra dadlerne og blend dem i en lille blender/foodprocessor, til det bliver til puré. Kom også banan i og blend. Hæld blandingen over i en skål og bland (med en håndmikser) æg, kokosolie og kaffe i. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og kom det ned i skålen sammen med kakao, mandelmel, kokosmel, bagepulver og et nip salt og bland godt.

Kom dejen i en lille form med bagepapir (jeg vil nok vælge en lidt mindre form næste gang – min var ca 22-24 cm i diameter). Bag kagen i ca 35 minutter ved 175 grader. Lad kagen køle af, inden du spiser den, som den er eller pynter med fx friske blåbær, flager af hvid chokolade og lidt flormelis, som jeg har gjort, men det behøves slet ikke.

Jeg synes, at den er ekstra god, når den har stået natten over i køleskab.Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

12 kommentarer

 • HenrietteP

  Hej Anna.
  Kagen ser rigtigt lækker ud. Men når du skriver friske dadler, mener du så sådan nogle der rent faktisk er friske eller de normale tørrede?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hej Henriette, mange tak!
   Det er friske dadler, jeg køber dem i fakta i sådan en sort “boks” – jeg tror godt, at du kan bruge tørrede, så skal du bare opbløde dem i kogende vand i et stykke tid, til de er bløde 🙂
   – Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Sååå lækkert! Jeg er vild med dine sunde kager 😋

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Hej Anna. Når du skriver kokosmel, mener du så det, som er ovenpå flødeboller eller som decideret meltype a la den, Urtekram eksempelvis har? Glæder mig til at bage den😊 VH Susanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej Susanne.
   Jeg mener helt almindeligt kokosmel a la det på flødeboller eller i kokosmakroner 🙂
   Håber du kan lide den!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hej, det lyder som en virkelig lækker kage. Kan der anvendes andre typer olie end lige kokosolie?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej Charlotte.
   Den smager super godt, men det er også kokosolien, der giver en lækker kokossmag. Alternativt ville jeg bruge en smagsneutral olie som fx rapsolie 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja Juhl

  Plejer at blive skuffet over de sunde kager og synes de smager for…… ja, sundt! Men den her smager altså fantastisk 👍👍👍👍
  PS Brugte olivenolie da jeg ikke havde kokosolie, fungerede fint.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Ej hvor er det godt at høre Anja!
   Ja nogle gange kan det altså godt smage for sundt, men jeg er glad for at høre, at du kunne lide denne 😀
   Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Hej! Den ser utroligt lækker ud. Jeg ville gerne lave den til min søns fødselsdag i morgen, til at blive delt ud i vuggestuen. Men kan man lave den med almindelig mel i stedet for mandelmel? er ikke sikker på om de helt små må få det nemlig. Venlig hilsen Michelle

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej Michelle.
   Det er et godt spørgsmål, for melet her fungerer ikke kun som ‘mel’ men faktisk også som smagsgiver.
   Er du sikker på, at de ikke må få det? Ellers vil jeg anbefale dig at blende havregryn til mel i stedet og komme det i 🙂
   Kh Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Grød, Torvehallerne