Bagt grød med bær, kokos og nøddeknas

Kage med dadler, kokos og kakao (uden sukker og mel)

Kage med dadler, kokos og kakao

Her får du opskriften som er et sundt alternativt til chokoladekage. En kage med dadler, kokos og kakao, som jeg blev positivt overrasket over. Der er hverken sukker, smør eller mel i kagen, og den smager stadig super godt.

Denne kage med dadler har en dejlig fugtig konsistens, en super lækker og intens smag – og er (efter min mening) endnu bedre efter en dag i køleskabet. Kagen er drysset med lidt flormelis for udseendes skyld, men det behøves overhovedet ikke. Jeg har også pyntet med friske blåbær, flager af hvid chokolade og fine flag, som min søde veninde har foræret mig.

Find flere opskrifter på sundere kager og snacks lige her.

Kage med dadler, kokos og kakao
Kage med dadler, kokos og kakao

Kage med dadler, kokos og kakao (8-10 stykker)

  • 20 friske dadler
  • 1 moden banan
  • 3 æg
  • 3 spsk stuetemperet kokosolie
  • 1 dl stærk kaffe
  • 1 vaniljestang
  • 40 g kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 65 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
  • et nip salt
  • 2 spsk kokosmel


Så nemt er det: Fjern sten fra dadlerne og blend dem i en lille blender/foodprocessor, til det bliver til puré. Kom også banan i og blend. Hæld blandingen over i en skål og pisk det sammen med æg, kokosolie og kaffe. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og kom det ned i skålen sammen med kakao, mandelmel, kokosmel, bagepulver og et nip salt og bland godt.

Kom dejen i en lille form med bagepapir. Brug gerne en rund form med omkring 20 cm i diamater. Bag kagen i cirka 35 minutter ved 175 grader. Lad kagen køle af, inden du spiser den. Du kan fx pynte med friske blåbær, flager af hvid chokolade og lidt flormelis, som jeg har gjort, men det behøves slet ikke. Tip: Jeg synes, at den er ekstra god, når den har stået natten over i køleskab.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

12 kommentarer

  • HenrietteP

    Hej Anna.
    Kagen ser rigtigt lækker ud. Men når du skriver friske dadler, mener du så sådan nogle der rent faktisk er friske eller de normale tørrede?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej Henriette, mange tak!
      Det er friske dadler, jeg køber dem i fakta i sådan en sort “boks” – jeg tror godt, at du kan bruge tørrede, så skal du bare opbløde dem i kogende vand i et stykke tid, til de er bløde 🙂
      – Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tanja

    Sååå lækkert! Jeg er vild med dine sunde kager 😋

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne

    Hej Anna. Når du skriver kokosmel, mener du så det, som er ovenpå flødeboller eller som decideret meltype a la den, Urtekram eksempelvis har? Glæder mig til at bage den😊 VH Susanne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Susanne.
      Jeg mener helt almindeligt kokosmel a la det på flødeboller eller i kokosmakroner 🙂
      Håber du kan lide den!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Hej, det lyder som en virkelig lækker kage. Kan der anvendes andre typer olie end lige kokosolie?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Charlotte.
      Den smager super godt, men det er også kokosolien, der giver en lækker kokossmag. Alternativt ville jeg bruge en smagsneutral olie som fx rapsolie 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja Juhl

    Plejer at blive skuffet over de sunde kager og synes de smager for…… ja, sundt! Men den her smager altså fantastisk 👍👍👍👍
    PS Brugte olivenolie da jeg ikke havde kokosolie, fungerede fint.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Ej hvor er det godt at høre Anja!
      Ja nogle gange kan det altså godt smage for sundt, men jeg er glad for at høre, at du kunne lide denne 😀
      Kh

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    Hej! Den ser utroligt lækker ud. Jeg ville gerne lave den til min søns fødselsdag i morgen, til at blive delt ud i vuggestuen. Men kan man lave den med almindelig mel i stedet for mandelmel? er ikke sikker på om de helt små må få det nemlig. Venlig hilsen Michelle

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Michelle.
      Det er et godt spørgsmål, for melet her fungerer ikke kun som ‘mel’ men faktisk også som smagsgiver.
      Er du sikker på, at de ikke må få det? Ellers vil jeg anbefale dig at blende havregryn til mel i stedet og komme det i 🙂
      Kh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt grød med bær, kokos og nøddeknas