Kage med dadler, kokos og kakao (uden sukker og mel)

Cheesecake i glas – Madbloggerudfordringen #2

Cheesecake i glas med sprød bund, vanilje/citron/hyldeblomstcreme og passionsfrugtsgele

Jeg har igen meldt mig til Madbloggerudfordringen, hvor jeg sidste år lavede disse lækre horn med marcipan og chokolade. I år lyder udfordringen sådan her:

“Du får tildelt en anden madblog som også er tilmeldt udfordringen. På denne blog 
vælger du selv en opskrift som du splejser med én af dine egne opskrifter! 
Der skal være en genkendelighed ifht. den opskrift du vælger, og mindst 
tre ingredienser skal gå igen”

Jeg fik tildelt bloggen Frukofoedskoekken, hvilket jeg er super glad for! Louise har de fineste madbilleder og massere af gode opskrifter. Jeg havde svært ved at vælge, da der var så mange lækre ting, men endte til sidst med at splejse hendes hyldeblomstcheesecake med min bagte æblekage med crumble-top.

Det blev så til denne lækre cheesecake i glas. I bunden har jeg den crumble-top fra min bagte æblekage, hvor der er lidt mindre smør og sukker i + noget af smørret er udskiftet med kokosolie. Dette blev til en slags kiks, som jeg blendede med friske dadler (istedet for smeltet smør, som normalt bruges til cheesecake). Bunden er sprød og har en lækker smag af ristede havregryn og sødme fra dadlerne. I midten er der Louises cremede mascarponefyld – jeg har bare brugt halv skyr/halv mascarpone i stedet. Fyldet har en dejlig cremet konsistens med frisk smag af vanilje, citron og hyldeblomst. På toppen har jeg lavet en passionsfrugtgele og pyntet den med passionfrugtkerner og jordbær.

Helt klart en lækker og frisk dessert!

Cheesecake i glas med vanilje, citron, hyldeblomst og passion
                         til 4 glas – dessert til 4 personer

Bund
1 stor spsk kokosolie
1 stor spsk blødt smør
70 g havregryn (jeg brugte grovvalsede)
30 g sukker
1/2 tsk bagepulver
50 g dadler

Mascarpone/skyrcreme
150 g skyr (den tykke, naturel version)
150 g mascarpone
1/2 vaniljestang
Saft og skal fra 1/2-1 citron
1 spsk hyldeblomstsaft

Passionsfrugtgele
5 passionsfrugter
1,5 blad husblas
1 spsk sukker
1/2 dl æblejuice


Så nemt er det:
Start med at lave bunden. Hvis dine dadler ikke er så bløde, kan du opbløde dem i lidt varmt vand i en halv times tid. Bland kokosolie, blødt smør, havregryn, bagepulver og sukker i en skål med hænderne. Sørg for at massere smør og kokosolie godt sammen med de andre ingredienser. Bred det ud på en bageplade med bagepapir til en stor “kiks” på ca. 1/4 cm i højde. Bag den i ovnen i ca. 25 minutter ved 180 grader. Lad den køle af.
Fjern eventuelle sten fra dadlerne og blend dem i en lille blender/foodprocessor. Kom den afkølede crumble-kiks ned i og blend, til det akkurat er en lind masse, ikke mere. Brug fingrene til at mase crumble-fyldet ned i bunden af de 4 glas. Kom glassene på køl.

Lav nu cremen. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom det ned i en skål sammen med resten af ingredienserne. Sørg for at blande det godt sammen – jeg brugte bare en ske. Smag evt. til med mere citronssaft (eller akaciehonning, hvis du vil have den sødere).
Kom forsigtigt cremen oven på bunden i glassene. Prøv og lav overfladen så flad og lige som muligt, det giver en pænere resultat. Kom glassene i køleskabet.

Lav nu passionsfrugtsgeleen. Skrab frugtkødet ud af passionsfrugterne og ned i en gryde. Lad det simre i 2 minutter – dette gør det nemmere at adskille kerner fra saften. Læg husblas i en skål med koldt vand. Pres frugtkødet igennem en si. Dette kan godt tage lidt tid, så her skal man være tålmodig og blive ved med at presse med en ske. Gem kernerne til pynt.
Kom passionssaften tilbage i gryden sammen med æblejuice og opvarm ved svag varme. Klem vandet fra den udblødte husblas og opløs den i den varme passionssaft under omrøring. Opløs også sukkeret heri. Kom saften i en skål og lad den afkøle lidt, men ikke for meget, for så stivner den. Når den er forholdsvis afkølet, hælder du den oven på cremen i glassene.
Kom glassene tilbage i køleskabet i en times tid.

Pynt evt. med kernerne og friske jordbær.

Desserten kan sagtens laves dagen i forvejen, Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

1 kommentar

  • Hvor er det fantastisk – det var lige den opskrift, jeg havde håbet, at du ville tage fat i! 🙂 Jeg er især begejstret for, at du har fået geléen til at fungere! Jeg overvejede selv noget med passionsfrugt, men kunne ikke helt overskue at bakse med det – og så har du lige præcis fikset det 🙂 Det ser supersmukt og lækkert ud – jeg hepper på, at du vinder udfordringen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kage med dadler, kokos og kakao (uden sukker og mel)