Friske forårsruller med dip - en seriøst god dip

Bygotto med edamamebønner og parmesan

Bygotto med edamamebønner og parmesan

Jeg har fundet ud af, at jeg er ret vild med edamamebønner – især dem man får hos sushi-manden, hvor de er vendt med citron og salt, mums! Derfor har jeg lavet denne bygotto med edamamebønner, citron og parmesan. Retten minder lidt om denne speltotto med ærter og citron, som jeg lavede for et par måneder siden.

Bygotto er egentlig bare en risotto lavet på perlebyg. Du kan også kalde det en speltotto, hvis du bruger speltkerner. Den har mere bid og mætter mere end en almindelig risotto. Min bygotto med edamamebønner er vendt med marscarpone, som gør speltottoen cremet + citron, som giver den noget syre. Ovenpå har jeg drysset med frisk brøndkarse, flager af parmesan og friskkværnet peber = et lækkert, let og smukt vegetariske måltid.

Find flere opskrifter på grød lige her.

Bygotto med edamamebønner og parmesan

Bygotto med edamamebønner og parmesan (til 3-4 personer med en salat til)

  • 1 løg
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 spsk olie
  • 4 dl perlebyg (eller perlespelt)
  • ca 1,4 l bouillon (jeg blandede kogende vand og bouillonterning)
  • 2 store spsk mascarpone
  • 250 g edamamebønner (jeg købte en pose, der var kogte og pillede)
  • salt og peber
  • 1 lille citron
  • friskrevet parmesan

Så nemt er det: Start med at skrælle løg og hakke det fint. Skyl og hak også bladselleri fint. Steg det i en gryde i olie i et par minutter, til løgene er klare. Skyl perlebyg i en si i koldt vand, og lad vandet dryppe fra. Kom perlespelt ned i gryden og lad det svitse med i et par minutter.

Hæld 1/3 af bouillonen ned i gryden og lad det koge ind, før du tilsætter lidt mere (ca 1 dl ad gangen) og lader det koge ind. Forsæt indtil du har opbrugt din bouillon, eller perlebyggen er mør, men stadig med lidt bid. På denne måde udgiver perlespelten stivelse, og det får “grød-konsistensen”. Det tager ca. en halv time.

Tag gryden af varmen, når det sidste bouillon er kogt ind, og den er blevet til en lidt tyk bygotto. Vend med mascarpone og friskrevet skal + saft fra citronen. Vend også edamamebønner i og smag til med salt, peber og evt mere citronsaft. Anret det i skåle og drys med revet parmesan og friskkværnet peber.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

2 kommentarer

  • Mathilde

    Kan man lave den uden mascarpone og parmasan?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Mathilde.
      Ja det kan du godt. Den bliver ikke 100 % lige så cremet, men stivelsen fra perlebyg/spelt vil stadig gøre den cremet.
      Er det fordi, du ikke kan lide ost? Ellers kan du erstatte mascarpone med lidt fed cremefraiche eller lignende 🙂
      Kh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Friske forårsruller med dip - en seriøst god dip