Bygotto med edamamebønner og parmesan

Saftige gulerodsboller

Saftige gulerodsboller med kardemomme

Jeg elsker, elsker, elsker friskbagte boller! Især koldhævede boller som disse. Men nogle gange melder den friskbagte bolle-trang sig, og så har jeg ikke lige lyst til at vente natten over på boller. Er jeg mon den eneste? Her er disse saftige gulerodsboller perfekte, da de ikke tager mere end 1,5 time at lave.

Bollerne er virkelig saftige og svampede, hvilket primært er fra gulerødder, men også fra havregrøden, som du starter med at lave, og som du blander de andre ingredienser med.
Jeg har valgt at komme kardemomme i, men du kan komme alverdens andre ingredienser i, fx kanel, rosiner, nødder eller kerner. Du kan også skifte gulerødder ud med andre revne frugter/grønsager i som æble eller squash.

Find flere opskrifter på brød og boller lige her.

Saftige gulerodsboller med kardemomme
Saftige gulerodsboller med kardemomme


Saftige gulerodsboller med kardemomme (10 mellemstore boller)

  • 1 dl havregryn, gerne grovvalsede
  • 2 dl + 2,25 dl vand
  • 25 g smør
  • 25 g gær
  • 200 g groftrevne gulerødder
  • 1 lille spsk sukker
  • et godt drys salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 250 g fuldkornsmel
  • 225 g hvedemel (jeg brugte ølandshvede)

Så nemt er det: Start med at lave en tyk havregrød af havregryn og 2 dl vand. Kom herefter smørret ned i gryden, og lad det smelte sammen med havregrøden. Kom smør-havregrøden op i en skål og bland det med 2,25 dl vand. Smuldr gær i. Kom også sukker, salt, revne gulerødder og kardemomme i.

Kom melet i lidt ad gangen. Jeg brugte min røremaskine, men du kan også gøre det med hænderne – det er bare lidt klistret. Dejen skal være lidt klistret, når al melet er kommet i. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.

Læg forsigtig 10 klatter dej på en bageplade med bagepapir, og lad bollerne efterhæve tildækket et lunt sted i 30 minutter. Bag dem derefter ved 225 grader varmluft i 15-17 minutter.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

6 kommentarer

  • Mums de ser gode ud! Dem tror jeg at jeg vil bage næste gang der står hjemmelavede boller på menuen 🙂
    Mvh Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak Maria! De var virkelig også seriøst gode, jeg vil meget gerne høre, hvad du synes 😉
    Kh Anna

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har lige smidt en dobbeltportion af disse boller i ovnen og jeg glæder mig simpelthen sådan til at smage dem 🙂
    Håber du nyder sommeren Anna 🙂
    Kh Betina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Det lyder skønt Betina! Håber du kunne lide dem?
      Mange tak og i lige måde 🙂
      – Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine N.

    Bager dem nu for anden gang! De er simpelthen så mums! 😀
    KH Katrine

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hvor dejligt Katrine!
      Tak for din kommentar ♡
      Kh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bygotto med edamamebønner og parmesan