Speltotto med edamamebønner

Saftige gulerodsboller

Saftige boller fyldt med revet gulerod og kardemomme

Jeg elsker, elsker, elsker friskbagte boller! Især koldhævede boller, men nogle gange melder den friskbagte bolle-trang sig, og så har jeg ikke lige lyst til at vente natten over på boller, er jeg mon den eneste?
Jeg bagte disse boller den anden dag, og fra jeg startede, til jeg sluttede, var der kun gået 1,5 time – og de blev virkelig gode!
Bollerne er virkelig saftige og svampede, hvilket primært er fra gulerødder, men også fra havregrøden, som du starter med at lave, og som du blander de andre ingredienser med. Opskriften er inspireret af den lækre blog Sesam, Sesam.
Jeg har valgt at komme kardemomme i, men du kan komme alverdens andre ingredienser i, fx kanel, rosiner, nødder eller kerner, men du kan også fjerne gulerødderne og komme andre revne frugter/grønsager i som æble eller squash. Du kan også undlade frugt/grønsager og komme lakrids, hakket chokolade, kokos eller andre lækre ting i – det er virkelig kun fantasien, der sætter grænser 😉

Jeg bager dem ihvertfald snart igen!


Saftige gulerodsboller med kardemomme
           10 mellemstore boller

1 dl havregryn, gerne grovvalsede
2 dl vand
25 g smør
2,25 dl vand
25 g gær
200 g groftrevet gulerødder
1 lille spsk sukker
et godt drys salt
1 tsk kardemomme
250 g fuldkornsmel
225 g hvedemel (jeg brugte ølandshvede)

Så nemt er det: 
Du skal først starte med at lave en tyk havregrød af havregryn og de 2 dl vand. Kom herefter smørret ned i gryden, og lad det smelte sammen med havregrøden. Kom smør-havregrøden op i en skål og bland det med de 2,25 dl vand. Sørg for at blandingen er lunken, når du herefter smuldr gær og blander det i. Kom også sukker, salt, revne gulerødder og kardemomme i.
Kom melet i lidt ad gangen. Jeg brugte min røremaskine, men du kan også gøre det med hænderne, det er bare lidt klistret – men dejen skal være lidt klistret, når al melet er kommet i.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Læg forsigtig 10 klatter dej på en bageplade med bagepapir, og lad bollerne igen bollerne hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.

Bag bollerne ved 225 grader varmluft i 15-17 minutter.

Lad dem køle på en rist og spis dem med et godt lag smør eller brug dem som frokostboller.
De holder sig fugtige i flere dage.

Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

6 kommentarer

 • Mums de ser gode ud! Dem tror jeg at jeg vil bage næste gang der står hjemmelavede boller på menuen 🙂
  Mvh Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mange tak Maria! De var virkelig også seriøst gode, jeg vil meget gerne høre, hvad du synes 😉
  Kh Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har lige smidt en dobbeltportion af disse boller i ovnen og jeg glæder mig simpelthen sådan til at smage dem 🙂
  Håber du nyder sommeren Anna 🙂
  Kh Betina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Det lyder skønt Betina! Håber du kunne lide dem?
   Mange tak og i lige måde 🙂
   – Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine N.

  Bager dem nu for anden gang! De er simpelthen så mums! 😀
  KH Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hvor dejligt Katrine!
   Tak for din kommentar ♡
   Kh Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Speltotto med edamamebønner